UFO-Aktuellt och sparkad GD

Så snart jag kommit ur sängen satte jag mig vid datorn och fortsatte jobba med UFO-Aktuellt och efter ett par timmar var det bara två sidor kvar. Så jag mejlade iväg allt som var klart till Stefan för att han skulle kunna sätta tänderna i det och göra sitt alltid så utmärkta korrekturarbete.

Lite lunch blev det också och det var ett plus att Anneli hade sparat en burk med kokt färskpotatis i kylen så att jag kunde göra några majonnäsmackor – en favorit. Mer än så hann jag inte med innan det var dags att ta sig mot DN.

Där kom en stor del av dagen att handla om Transportstyrelsens tidigare vd Maria Ågren som fick sparken i januari, något som jag då skrev om. Nu hittade en av våra reportrar en uppgift om att Ågren dömts till 70 dagsböter för att ha satt rikets säkerhet i fara. Detta, som vi senare fick fram, genom att outsourca it-verksamheten till IBM, som i sin tur lade ut en del av den till Östeuropa och därmed öppnade för att svenska sekretessbelagda uppgifter kunde komma i främmande makts händer.

Detta jobbade jag med i stort sett hela arbetsdagen. Kom iväg sent till Lilla Asien men fick som bonus med mig Pontus som egentligen var på väg hem. Aldrig fel med sällskap. Trist nog lyckades personalen missa att jag inte ville ha purjolök till biffen utan enbart vanlig lök så jag ägnade mig åt att peta bort den medan vi åt och pratade.

Resten av kvällen fortsatte som den börjat med ringande och skrivande för att få ihop ett antal artiklar till nät och papper om den sparkade generaldirektören.

Efter jobbet bar det av hemåt för att jobba vidare med UFO-Aktuellt. För att skriva klart en artikel om solundret vid fatima 1917. 100 år sedan.

227 total views, 1 views today