Hesa Fredrik och god mat


Sista dagen före semestern blev ett roligt race där Hesa Fredrik väckte oss alla klockan 22. Inte för att vi satt och sov på jobbet men ingen av oss hade väntat sig att höra larmet på kvällen i dag. Jag kan lova att det blev fart. Och redan 22.06 hade jag ute den första artikeln om händelsen.

Det blev en rolig kväll, skrev fyra vinklar på larmet och tur var att vi hade grundat med entrecote från La Barca tidigare på kvällen. Dessutom dukade jag och Mia i den nya DN-matsalen (bild ovan) där jag och Pontus plus Björn njöt av måltiden. Vi slog till och med till med en cola!

Innan jag gick till jobbet åt jag och Anneli röding med färskpotatis på verandan. Svarade på några brev också. Då var det fortfarande hyfsat väder men snart skulle molnen komma och när jag gick till bussen regnade det i tre minuter. Dagens enda regn men jag fick i alla fall nytta av paraplyet.

Har också jobbat med lite med ett ufofall under dagen, en bild som är lite knepig. Tobias har hjälpt till men vi är nog inte riktigt i mål med den ännu.

En bra nyhet på familjefronten också! Markus gick på banans par i dag och spelade upp sig ordentligt i klubbmästerskapet. Kul när han visar hur bra han faktiskt kan vara.

Men det var Hesa Fredrik-debaclet som upptog all min lediga tid och det roliga var att vi blev först med nyheten och sedan höll den som nyhetsledande hela kvällen. Vi var långt före SR och SVT och alla andra, vilket var kul. Då märks det hur bra det är att ha en person intill sig som man är samspelt och samkörd med. Pontus är en klippa i det sammanhanget, har koll på läget och vet vad han vill ha för vinklar på flaket.

Passade på att ge Pontus en liten löpsedel, som ni kan se nedan. Vi kanske har gjort vårt sista nattpass tillsammans. Men det är inte helt klart. Några ströpass blir det säkert.

Fick en gammal kär vän som chaufför när jag åkte taxi hem i natt. Pratade hela vägen men jag försökte också svara på alla mejl jag fått från läsare och andra under Hesa Fredrik-historien. Många, många blev rädda. En skrev till och med att han gått ned i källaren med bössan och gasmasken då han först inte fått besked om vad som hänt.

Det roliga var att många läsare tackade för att DN kunnat berätta vad som hänt när myndigheterna falerade. Vi fick mycket kärlek på Twitter och på Facebook.

Hemma tog jag ett litet glas vin, skrev klart bloggen och svarade alla som hade mejlat eller hört av sig på andra sätt i samband med falsklarmet. Mycket kärlek! Nu väntar semester i en månad. Visst är det kul att jobba men ledigt är inte så dumt det heller.

Här är gänget i lite mera närbild.

Pontus löp.

255 total views, 1 views today