Intervjuad av rysk teve


I dags att jag i en timslång Skypeintervju med den ryska tevakanalen Ren TV. Reportern, vars engelska hade en del i övrigt att önska, hette Dmitrijev och frågade mig om spökraketer, AFU, svenska försvaret och en hel del annat. Vet inte hur mycket han själv kunde om ufo men det var ingen tvekan om att han hade läst en del av de vildaste teorierna på nätet.

Intervjun gjorde att jag inte hann äta sillunchen tillsammans med Anneli och Raili innan de åkte till Artipelag med Ylva och Annika, så den fick jag inta för egen maskin. Gott, inte minst Brantevikssillen som vi hade köpt i Skåne i midsomras även om jag nog tycker att den vi gör till jul är väl så god.

Med damerna på kulturutflykt har jag ägnat mig åt att sortera in bilder i datorn och fortsätta klippa ur och ordna artiklar från de Science, Nature och Scientific American som jag fick efter Peter Nilson. Här plockar jag ur artiklar om rymden, naturfenomen och annat som intresserar mig och det finns en hel del. Sedan sätter jag in dem i pärmar så att de lätt går att hitta den dag som jag behöver informationen.

Fick dessutom bryta en stund för att rensa avloppet i köket som inte ville samarbeta när jag skalade potatis.

Vid 18 kom Niklas och en timma senare Anneli, Raili, Ylva och Annika och så började vi laga mat. Solen behagade titta fram ordentligt så det blev varmt på verandan när jag drog igång grillen också. Det blev revbensspjäll, korvar och en flintastek plus majskolvar och sparris. Till det en tsatsiki och färskpotatis med goda öl och vin. Efterrätt i form av glass.

När solen gått ner blev det svalare men vi satt kvar till dess att våra besökare skulle ta bussen. Niklas stannade kvar och vi satte oss framför teven där han kopplade in sin telefon och Spotify och så lyssnade vi på musik någon timma. Så länge Raili var vaken fick även hon önska låtar.

Det var kul att sitta och lyssna tillsammans och att välja låtar som jag gärna ville höra och som jag tyckte att Niklas borde höra. Det blev en del gammal proggmusik och det gillar han också.

Innan jag hoppade i säng skrev jag mejl till en brasiliansk ufotidskrift som vill intervjua mig med lite bakgrund och till Martin Willis som ska intervjua mig i en poddcast i morgon. Den kan ni läsa om här. Jag har varit med hos Martin tidigare och det blir två timmar mellan 19 och 21 i morgon.

Klockan 01.30 var det dags för sängen.

Hela matsällskapet samlat.

Och här är en del av maten.

206 total views, 1 views today