Fika hos Björn och städdag


I dag var det min tur att vederfaras äran att få bjuda Björn Nordström på fika hemma i hans och Maggies fina lägenhet på Kungsholms Strand. Vi är väl ett sextiotal nu som har fotograferats och omskrivits på hans Facebooksida efter ett par timmars fikabesök.

Jag plockade upp mitt fikaval, som var två av mina favoriteter i form av biskvier (Sarah Bernhardt) och dammsugare på fiket i Åkermyntan innan jag satte kurs mot Kungsholmen.

I utbyte mot mina sötsaker fick jag en kopp te och ett par timmars trevligt prat. Vad vi pratade om kommer på Facebook i morgon. Men tittar ni lite längre ned i bloggen så ska ni se några fina rymdleksaker som Björn har sparat sedan han var liten. Riktigt häftiga saker!

Innan jag tog mig in till stan hade jag och Anneli gjort en husvårdande insats. Anneli började dammsuga innan jag tog över och hon istället grep sig an att stryka skjortor. Jag laddade i ännu en maskin och fixade en problematisk toalettstol. Vi körde också en vända till tippen och veckohandlade på Coop Forum.

Eftersom detta var dagen då vi fixade saker var jag också inne på Scandinavian Foto och lämnade in mitt trasiga objektiv. Ska få ett kostnadsförslag inom några dagar. Fick också ögonen på ett litet fint trebensstativ som jag slog till på. Det gamla, och då menar jag det lilla som jag brukar ha med på resor, köpte jag i Hongkong för ett antal år sedan och det är inte särskilt bra.

Köpte det som nödutrustning då vi var på väg till Australien och fick börja med att såga ned skruven en centimeter så att det över huvud taget skulle gå att använda. Nu har även ena benet börjat ge sig så det var på tiden att jag fixade ett nytt.

Under dagen fick jag ett mejl från en kille i Norrköping som tagit bilder av ett föremål som han inte kunde identifiera. Jag fick även ett par filmer. dessa gjorde att jag kunde identifiera vad han sett men jag väntar med att skriva något här eftersom jag ännu inte hunnit prata med honom själv.

Pratade också länge med en researcher på ett produktionsbolag som jobbar med ett eventuellt ufoprojekt för teve.

Fick även ett telefonsamtal från en tjej som sa sig ha haft en rad ufoupplevelser och som ville prata med någon om dem. Nu ska hon mejla mig ett antal teckningar hon gjort men jag har inte fått dem ännu. Ska bli spännande att se vad de kan visa.

Har också jobbat lite med att sortera en del ufopapper som ska till AFU och pratat en stund med såväl Anders på arkivet som mats på UFO-Sveriges kansli.

Framåt kvällen åt jag och Anneli rostbiff med potatissallad framför ett par avsnitt ”Designated survivor” (som tog en oväntad vändning) men jag har också fortsatt städprojektet genom att sortera in ett antal Tintin- och Lucky Lukealbum från liggande ovanpå till stående på rätt plats samt att förflytta ett gäng böcker från golvet upp i en hylla och därmed också kunna sortera det mesta i min hylla med böcker om naturfenomen.

Satt också en stund i soffan med Markus och tittade på slutet på en Tom Hanks-film och sorterade bilder från resan som jag tog med paddan.

Mer kommer.

Och nu kan det avslöjas – så här ser det ut bakom kameran.

Björn har många roliga prylar, inte minst dessa fyra rymdleksaker från när han var ung.



Loading