Gäster och badminton


I kväll har vi haft matgäster hemma hos oss. Per och Gabriella och Ylva. Vi bjöd på välkomstdrink och på lammracks som grillades på verandan efter fyra störtregn, som också fick oss att bestämma att flytta in dukningen i köket istället för att äta ute. Och till efterrätt glass med jordgubbar.

Ylva hade med sig körvelsirap som vår gemensamma vän Gunilla Wahlberg tillverkat och hällde på den på glassen och jordgubbarna – underbart gott! När vi sedan satte oss i soffan för lite kaka så serverade Anneli Limoncellon som jag och Niklas fick av Marc Hallets fru i Belgien tidigare i år. Också den handgjord och mycket fin.

Jag visade en del bilder från vår Asienresa men ingen särskilt organiserat eftersom jag inte hunnit göra något bildspel ännu.

Annars började jag dagen med att fixa lite med mina naturfenomenböcker i källaren och sedan jag tog beslutet att äntligen göra mig av med min gamla vhs-bandspelare. En trotjänare som alltid funkat och som jag och Anneli köpte av Ylva omkring 1987 då vi alla tre bodde i Luleå. Den var en hyrbandare från Thorn och borde väl egentligen ha dött för länge sedan men faktum är att jag har haft flera andra vhs-bandspelare parallellt med denna, men alla dem har krånglat och fått kastas.

Innan det blev dags för lunch tog jag bilen till Komethallen för att spela badminton och i dag blev det en svettig tillställning, inte bara för att ventilationen i hallen inte är den bästa utan också resultatmässigt. Siffrorna talar sitt tydliga språk med 11–15, 17–19 och 16–14. Många kul bollar men kanske borde jag ha tagit hand om en del av dem på ett bättre sätt.

Har också skrivit lite på min ständigt växande bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo. Hittade en bok om moln där ufo finns med på flera ställen när jag höll på och ordnade naturfenomenböckerna. 577 böcker finns nu med i bibliografin. Men den kommer att fortsätta utökas.

Ägnade också någon timma åt en ufoobservation från Norrköping den 1 augusti. Jag började på den redan i går och kunde då komma fram till att ett av objekten var planeten Saturnus. Men mannen såg och fotograferade även något annat som jag och Johan på rapportcentralen nu försöker hitta förklaringen till.

Det har även blivit lite annat ufomässigt men inget som slukat särskilt mycket tid. Samlade in närmare 2.000 till AFU i dag också.

I dag publicerade Björn vårt fikamöte från i går på sin Facebooksida. Ni kan se den här. Björn gör det i form av en liten artikel som grundar sig på vårt lilla snack och på en längre artikel som han skrev om mig för Café 1997. En intervju som jag inte glömmer eftersom jag fick stå ute på ett mörkt och kallt fält i 45 minuter med en strålkastare i ögonen för att bli fotograferad.

Men artikeln blev bra! Björn är inte bara en trevlig arbetskamrat utan också en mycket driven journalist. Och ett bra matsällskap när vi jobbar tillsammans.

Strax efter 00.30 var jag klar för dagen. Då hade alla andra gått och lagt sig. Markus också vilket är mest begripligt då han ska börja jobba klockan 05 i morgon.

Gunillas goda Körvelsirap.

Loading