Ufojobb i Norrtälje och Vallentuna


08.30 satte jag och Anneli oss i bilen och körde till Henry Lönn i Vallentuna. Jag har haft kontakt med Henry till och från under ganska många år men äntligen fanns det tid att träffas. Så medan jag satte mig tillsammans med Henry i hans vardagsrum för att prata om de gånger han varit med om märkliga händelser under sitt 83-åriga liv så åkte Anneli vidare till Östhammar för att träffa en väninna från Luleåtiden.

Det var framförallt en händelse som intresserade oss båda mest. Den inträffade den 3 oktober 1986 och Henry själv hade skrivit ned den direkt efter det att den hände. I korthet hade Henry precis kört ut gödsel på en åker vid sin gård och kommit tillbaka till garaget där han skulle köra in traktorn. Då blev han varse ett starkt ljus som verkade komma från lampa en bit längre bort och strax därpå ytterligare ett intill.

Kort därpå kom flera, som Henry uppskattad dem till, 1,5 decimeter långa ”stavar” flygande och blev lysande i luften innan de slog ned i marken inte långt från honom och kort därpå tändes en stor lampa över honom. När han försökte ta sig därifrån hann han bara springa ett par steg innan han ”frös” mitt i steget och blev stående med ena foten höjd och armarna framåt.

Sedan föll han och tappade medvetandet. När Henry åter vaknade upp skyndade han sig hem men kände hur enormt varm hans jacka hade blivit på ryggen, han nästan brände sig, då han kröp igenom ett par långa slanor som fungerade som staket. Väl hemma visade det sig att han tappat bort 50 minuter och att hans fru var både arg och orolig.

Det finns mer att berätta men jag kommer att återkomma till Henrys upplevelse i en artikel i ett kommande nummer av UFO-Aktuellt.

Strax före 14 kom Anneli tillbaka och plockade upp mig, då hade jag och Henry också hunnit fika och innan jag gav mig av fick jag en fantastisk tavla av honom, ni kan se den nedan. Jag fick även en del böcker och tidskrifter samt en donation till AFU. Ett mycket stort tack, Henry!

Efter att ha stannat till på McD i Norrtälje körde vi till Vallentuna där jag hade bestämt möte med Mayvor Hultberg som på natten till den 20 juli såg två trekantiga föremål över Vallentunasjön. Medan Anneli gav sig in till stan satte vi oss på verandan och pratade igenom händelsen som hon hört av sig till Johan på rapportcentralen om.

Det var intressant att lyssna och fundera kring vad det kunde ha varit som Mayvor såg och efter någon timma kom även hennes kamrat Agneta cyklande. Agneta hade sett en del intressanta saker både före, under och efter den så kallade Vallentunavågen 1974. Det var också hon som fick kännedom om att Gösta Häger trodde sig ha blivit ombordtagen och som tipsade Sten Lindgren om detta.

Vi pratade också en stund innan vi gick ned mot sjön för att ta några bilder.

Det var trevligt att träffa både Henry och Mayvor och när Anneli plockade upp mig hade jag ett ifyllt rapportformulär och flera långa bandinspelningar med mig i bagaget. Och en pizza som Anneli köpt och som vi delade på när vi kommit tillbaka hem vid 19-tiden. Då hade också Markus anslutit och vi tittade en stund på ”Simpson’s” medan vi åt.

Framåt kvällen drabbades jag av ett ”virus” i form av en länk skickad till mig på Messenger från en vän. Men länken var alltså mindre bra och när jag oförsiktigt klickade på den (i en paus medan jag och Anneli tittade på ”Designated survivor”) så hände det saker med min Facebooksida. Tyvärr gick länken ut till en massa av mina vänner också och även de fick problem.

Vännen Tom skrev: ”Vännen Tom skriver: Öppna inte videon som det länkas till i messenger! Men om du gjort det, stäng av chrome om du använder den webbläsaren. Starta chrome på nytt och skriv följande i adressfältet: chrome://Extensions. Kolla alla tillägg tills du hittar Slider eller nåt liknande. Sätt den i papperskorgen som finns bredvid. Stäng av chrome, starta chrome på nytt, skriv in chrome://Extensions på nytt och kolla om slider eller vad viruset nu heter, är kvar. Det borde vara borta och datorn är ren igen.”

Nu hittade jag inga tillägg som jag inte skulle ha men ominstallerade Chrome och bytte lösenord på Facebook, ifall att. Man blir bara så trött på sådan här skit.

Skrev klart min recension till Bibliotekstjänst under kvällen också, så nu är den iväg.

Avslutade dagen med att hjälpa en kille som filmat ett fenomen över Tumba station i Stockholm med att identifiera det som en linsreflex i hans mobilkamera. I säng efter 01.

Henry Lönn framför en modell av platsen där han var med om en av de märkliga händelserna. Bakom honom bilder på två platser han bott på och upplevt möten med ufo.

Så här såg platsen ut.

Föremålen som Henry såg verkade stå på en kärra på marken.

Jag fick denna fantastiska tavla av Henry!

Mayvor kikade ut genom fönstret och såg föremålen mellan träden.

Loading