Tillbaka på jobbet


Så var semestern över och jag tycker att det var fyra riktigt bra och intressanta veckor med roliga resor, trevliga möten och mycket tid för mig och Anneli att göra saker tillsammans. Men i dag tar det slut och nu går jag på ett femdagarsskift på DN igen.

Förmiddagen har jag ägnat åt att jobba med UFO-Aktuellt. Bland annat har jag redigerat en artikel av Daniel Åsenlund om de japanska dogunstatyerna som får ett uppslag i nummer 2. Ni kan se Eugen Semitjovs artikel ur Allers 1970 och Erich von Dänikens bok ”Tillbaka till stjärnorna” som tog upp statyerna på bilden ovan. Men jag har också skrivit en egen artikel om observationen i Vallentuna som jag dokumenterade härom dagen.

När jag ätit lunch, satt mig på bussen och sedan med hjälp av tunnelbanan kommit fram till Rålambshovparken och några minuter senare till DN så var det helt klart att semestern var över. Och det var knappast någon överraskning för någon att de första ord jag kom att skriva för att skapa min första artikel på en månad var ”USA:s president Donald Trump…”

Och det blev flera artiklar om denne Trump under kvällen, i dag med vinkeln Nordkorea och Kim Jong Un. Ingen större överraskning det heller. Det blev en del annat skrivet också, bland annat en blogg om perseiderna som syns nu i helgen. Maximum i morgon men samtidigt en irriterande måne som kommer att försvåra spanandet.

Och så, efter en månads frånvaro, blev det ett besök på La Barca för att äta pizza tillsammans med Daniel. Ett kärt återseende! På vägen tillbaka sprang jag på Ylva och då bestämde vi att det måste vara dags för kräftskiva snart. Självklart!

Kvällen bjöd på flera bisarra nyheter. Det misstänkta mordet på en svensk journalist ombord på en privatkonstruerad ubåt i Öresund, som min kollega Annika skrev om. Och så hur flera amerikanska diplomater attackerats med ett ljudvapen i Havanna på Kuba så att de mist delar av sin hörsel, som jag själv skrev om.

Pratade med Tobias Lindgren om den kommande fältundersökarkursen och med kusin Ragnhilds man Christer om en man som ska ha sett vättar. Och så ringde Mikael i Sundsvall och undrade över nattlysande moln. Klockan 01 tog jag taxi hem och det visad sig bli med Kenneth, en av dem jag åker med då och då. Men nu var det ett tag sedan. Så Kenneth undrade om han inte borde skänka en slant till AFU igen eftersom det var ett antal månader sedan. Och det var ju en god idé. Roligt att man inte ens behöver fråga alla gånger.

Hemma låg Markus och sov i soffan. Jag plockade undan efter honom och såg till att han kom i säng. Sedan öppnade jag posten och hittade ett riktigt fint kuvert från Ole i Oslo. Där fanns två kartor med samlarmynt från Shell 1970. Kul eftersom jag har samma uppsättning på svenska.

Och så några frimärken men framför allt tre kuvert från tiden före 1858 då man inte använde frimärken, alla med stämplar från Mariestad!

Shells samlarmynt om luft- och rymdfärder i två olika norska utföranden.

Frimärken och tre kuvert från tiden före 1858 då inga frimärken användes. Alla med Mariestadsanknytning.

Loading