Dag 2 med UFO-Aktuellt och nyheter

Innan jag tog bussen till andra dagen på jobbet jobbade jag ett par timmar med UFO-Aktuellt. Fick ihop några sidor till men väntar på flera artiklar som ska levereras innan jag kan göra klart hela tidningen. En av dessa artiklar ska jag själv skriva.

Fixade också så att våra vänner på HJBF i Nederländerna som donerade ett stort antal böcker och tidskrifter om parapsykologi fick bilder och en film som jag och Niklas tog när vi hämtade lådorna tidigare i sommar. Och så skickade jag några bilder till den fantastiske bartendern på Cielo Sky Bar i Bangkok som gjorde ett kanonjobb på 46:e våningen när vi tog var sin drink där dagen innan vi lämnade Bangkok.

Nu är de mejlade.

Markus sov ut ordentligt efter att ha jobbat hårt och tidigt hela sommaren. När han kom upp fixade jag lunch som vi åt tillsammans framför ”Simpson’s”.

Jag pratade en stund med Anneli som stod utanför Böckernas hus i Tidan för att lämna kassarna med böcker. Eftersom hon var lite tidig så ringde jag Peter för att höra om han kunde få tag på Marie-Louise, som jobbade i dag, så att hon kunde öppna. Men vi lyckades inte få svar så Anneli och Raili lämnade kassarna utanför och åkte vidare till Torsö.

En stund senare fick jag kontakt och då hade Marie-Louise redan hunnit bära in dem.

På vägen till jobbet slog jag en signal till Håkan E också. Inte för att jag ville något särskilt men alltid trevligt att byta några ord.

Märkligt hur fort det går att komma in i jobbet igen. Kanske ska jag tacka Trump för det. Han puttrar på med diverse konstigheter som vanligt vilket gör att man lätt kommer in i samma nyhetsjakt som när man lämnade DN för drygt fyra veckor sedan. Givetvis trevligt att träffa alla kamrater också även om några fortfarande är på semester.

Dagens jobb handlade om Trump, Nordkorea och den märkliga ubåtshistorien där en dansk uppfinnare av allt att döma på något sätt tagit livet av en svensk journalist.

Fick med mig Kalle och Åke till La Barca i dag. Hade egentligen tänkt att gå till Lilla Asien men när jag ringde fick jag inget svar. Ibland har de stängt på lördagar och den här lördagen verkar ha varit en sådan. Vi satt ute och jag tog en entrecôte.

Framåt kvällen drabbades min dator av sirap i systemet och det var nästan så att jag inte kunde skriva dessa rader. Oklart vad som hänt. Datasupport vill att jag installerar ett senare operativsystem vilket jag kommer att börja göra innan jag går hem i kväll. Men, jag tror inte att detta är problemet. Burken är sex år gammal och har nog gjort sitt.

Hade fullt jobb fram till 01 i vilket fall.

Också i natt fick jag åka med en chaufför jag kände. En kille med rötterna i Egypten och alltid trevlig att prata med. När jag steg ur hade jag hoppats på en glimt av en perseid men molnen låg där de inte skulle. Precis som SMHI hotat med.

När jag kom in låg Markus och sov medan jag satte mig vid datorn och började jobba med fältundersökarkursen för att få till ett första preliminärt schema. sedan mejlade jag UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard för att få hjälp att samla in styrelsens matbeställningar inför nästa helgs möte här hemma hos mig och Anneli och skrev ett mejl till ett bokförlag för att få en nyligen utgiven bok för recension.

02.30 var det sova också för mig.

Loading