Möte med Ernst och kusinbesök


Eftersom jag hade tid till tandhygienisten i dag klockan 11 så tog jag bilen till Söder och parkerade inte långt från Mariatorget. Med mig hade jag också en kasse med lite serier som jag tänkte försöka få Erkki på Serieslussen att köpa efteråt.

Så när tänderna var genomgångna så gick längs S:t Paulsgatan, förbi en utställning med Ulf Lundkvistteckningar (och målningar av Assar!) på Seriegalleriet och slank in på Serieslussen där Erkki dagen till ära jobbade i bar övergrepp. Min fråga om han tänkte skrämma iväg de få kunder som ändå dyker upp tog Erkki med ro och sedan pratade vi bort tjugo minuter innan jag var tvungen att passa en p-tid.

När jag ändå var inne i stan och faktiskt hade lite tid över körde jag till Östermalm och knackade på hemma hos Ernst Linder. När jag inte fick något svar ringde jag en släkting till honom och fick veta att han just nu befann sig på ett vårdhem några kilometer därifrån. Så jag tog mig dit och åkte upp till åttonde våningen bara för att mötas av kodlåsdörr som jag inte hade koden till.

Som tur var kunde jag se hur Ernst stod på balkongen några meter till höger och knackade på glaset och med hjälp av personalen såg han till att jag kom in. Han blev verkligt glad att se mig och över en kopp te satt vi sedan och pratade om våra gemensamma intressen vilket innebär ufo och forntida teknik. Ernst har varit med om så mycket och är alltid sympatisk och trevlig att prata med.

Framåt 14.30 var jag tvungen att säga hej och på återseende för att ta mig hem och börja hjälpa Anneli med att förbereda maten som innebar att åtta havsabborrar skulle rensas och grillas. För sedan kom Thomas och Kristina med pojkarnas kusiner Kasper och Linus (som bor i Paris) och Markus och Niklas själva.

Solen har varit vänlig mot oss stockholmare hela dagen och kvällen blev även den fin så efter att ha bjudit på gin och tonic och lite alkoholfritt bubbel till småpojkarna så grillade jag fisken och vi satte oss till bords ute på verandan. Kul att ha dem här!

Under dagen har jag pratat med en journalist från en veckotidning som vill skriva om ufo och med Andrea som jag ringde för att tacka för hennes 13 år av korrekturläsning av Rapport-Nytt, ett jobb som nu tas över av Stefan Roslund som ju redan korrläser UFO-Aktuellt. Har också svarat på några brev men där ligger jag efter som vanligt. Ett av dem från en man som skällde ut mig för att jag inte svarat på ett par veckor. Han har tydligen inte hört talas om semester.

Pratade även med Anders Liljegren, som gjort klart verksamhetsberättelsen med mina korr och dessutom lagt till ett litet kapitel om AFU:s vision. Mycket bra. Jag skickade ut det hela till alla i UFO-Sveriges styrelse också.

Sedan var det en annan Anders tur, den här gången Berglund, som lämnade en artikel om en varelseobservation till nästa nummer av UFO-Aktuellt. En observation som han och Tage Bång varit i Skara och dokumenterat. Framåt natten satte jag mig och redigerade den och lade in den på ett uppslag.

Fick också ett mejl från några ufologer i Brasilien, en historielärare faktiskt, som undrade om jag ville vara med och spela in ett föredrag till en planerad On-Line kongress i november. Lät ju lite kul så jag diskuterade lite fram och tillbaka med arrangören medan klockan närmade sig 01.

En sund därefter kände jag mig redo för sängen. Då hade jag fortsatt skriva till UFO-Aktuellt och snart är det bara tre skribenter kvar som ska lämna sin alster. Helst i morgon.

Erkki satsar på barbröstat.

Samlade till fiskmiddag.

Markus har koll på vinet.

Markus, Linus och Niklas (som också tog denna bild) busar i sängen.

Loading