Ny Teknik och föredrag


I dag publicerade tidningen Ny Teknik ett utdrag ur min nya bok ”Koder, krypton och dolda budskap” över nästan ett helt uppslag. Roligt givetvis och bra reklam för boken. Kapitelutdraget handlar om vårt förhållande till siffror.

Annars var det föredrag i ett annex till Globen som gällde i dag. Startade 18.30 och Anneli hängde med. Mer om det längre ned.

Innan dess blev det ett besök på banken eftersom jag fått tillbaka på skatten och märkligt nog kan Skatteverket inte sätta in pengarna direkt på mitt konto utan det kommer i form av en avi. Onödigt krångligt. Hur svårt kan det vara att sätta in pengarna direkt?

Sedan blev det badminton med Stefan i en i övrigt ganska tom hall. Det är inte många som spelar badminton på dagtid vilket är skönt. Då kan vi sprida våra bollar på vilken bana i närheten vi vill 🙂

I dag gick det bra för undertecknad som lyckades ta hem matchen i tre raka set, vilket är ovanligt för någon av oss, så nu står det 12–10 i matcher efter 15–12, 15–10 och 15–12. Tror inte att Stefan var så nöjd med sitt spel i dag (men det förlåter jag honom).

Under eftermiddagen förberedde jag mitt föredrag för Round Table, RT20, som det var fjärde gången jag pratade inför. 15 personer kom och lyssnade och frågade. Mitt tema var ovanliga naturfenomen där jag hade en hel del nya bilder att visa från senast jag pratade om ämnet för en grupp. det gäller att hela tiden göra om sina föredrag så att man själv inte tröttnar.

Sist lade jag också till tio minuter om min nya bok och efter mina 90 minuters prat blev det frågestund. I och för sig tillåter jag alltid frågor även under föredraget när jag talar för en RT-grupp eftersom det funkar bra, så även i dag.

Det blev en rolig kväll som drog ut på tiden så pass att jag fick gå ned i garaget för att lägga i mer pengar i automaten (dra kortet en gång till alltså) och sedan satt jag och Anneli med för att äta med gänget. En miss i matbeställningen gjorde att det blev nödutryckning till McD, men det funkar ju det med.

Hemma igen stannade vi och pratade med en granne, Mia, som var ute med hunden innan vi satte oss framför teven och såg andra halvlek i matchen Luhansk mot Östersund och fick se ett föga imponerande spel från något av lagen. Men Östersund lyckades göra två mål och vann borta. Bra gjort.

Sedan packade Anneli för vår lilla utflykt till Mariestad i morgon och även jag började se över vad jag ska ha med mig. En bil med böcker till Tidan och Böckernas hus givetvis!

I kväll pratade jag för 15 medlemmar i RT20 i ett annex till Globen.

244 total views, 1 views today