Digitalt strul

Satsade några timmar på att fortsätta sortera Wendelle Stevens digitala material vilket är ett äventyr. Eftersom cd-skivor åldras dåligt så krånglade flera av dem när jag laddade in dem i min stora dator för att kopiera över filerna. En av dem låste datorn och gick inte att få ut igen förrän efter en timmes försök. Andra hade korrupta filer som inte hade överlevt tidens tand.

Dvd- och cd-skivor är ett otyg liksom rätt mycket äldre digitalt material. Själv har jag inte längre några kvar, allt har lagts över på externa hårddiskar. Också på AFU lägger vi digitalt material på en stor NAS-enhet. Då blir det enklare att migrera när det väl behövs i en framtid. Och skulle en hårddisk krascha är det bara att stoppa in en ny utan att man förlorar någon information.

Jag tog mig också lite tid att skriva brevsvar till några som har fått vänta innan det blev lunch och tvätt och sedan bussen mot jobbet.

Försökte hinna med lite mejlande på vägen in innan det var dags att inse att det var måndag även för mig och alltså läge att börja producera lite text för DN.se. Men först satte jag mig med fackklubbsordföranden Anders för att diskutera en fråga som snart kommer upp på förhandlingsbordet.

Fick ett tips om en artikel i den brittiska tidningen The Sun som publicerade flera bilder från Los Angeles som min tipsare kunde tänka sig föreställde jordbävningsljus. Kanske. Kanske inte. Mest inte skulle jag tro. Det är sannolikt bara ett avlägset åskväder.

Första dagen på skiftet alltså. Och rätt mycket att göra utan att något egentligen stack ut. Sexartiklar blev det till slut.

Min journalistkollega och donator till AFU, Bertil Falk, befinner sig i Indien just nu för att prata om sn bok ”Feroze – The forgotten Gandhi”. Såg en teveintervju med Bertil där han skötte sig alldeles utmärkt. Lång var den också, 25 minuter.

Matpaus i all ensamhet på La Barca. Entrecôte. Köttet var lysande men potatis stenhård så jag klagade och fick raskt in pommes istället.

Loading