Surströmmingsdags och Kjellkritik


Sent om sider var det nu dags för oss att bjuda grannar och vänner som tycker om surströmming på vår årliga sittning. Det blev en del att välja ifrån som vanligt.

Annars var jag med i P4 under dagen då intervjun som Kjell Eriksson gjorde med mig sändes i hans program ”Kjellkritik”, och det blev ett bra program som jag kan rekommendera.

Lyssna här: ”Kjellkritik med Clas Svahn”

Resten av eftermiddagen gick åt till att städa, hacka lök i olika färger, öppna strömmingsburkar och rensa och lägga upp de små firrarna och över huvud taget förbereda allt inför festen.

Och klockan 18 kom gästerna: Ylva, Gunnar och Vanja, Per och Evamia, Kalle och Maria. Nio blev vi och åtta strömmingssorter hade vi. Vilken som var bäst kom vi egentligen aldrig fram till men många gillade Mannerströms liksom Röda Ulven och Rovögerns (som kommer från Ylvas hemtrakter). Men ska vi vara ärliga så var alla bra. Själv tyckte jag kanske att Borkbo var lite i saltaste laget för mig.

I vilket fall åts allt detta på tre olika tunnbrödsmackor med mandelpotatis och så löken. Vi hade också ställt fram ett antal iskalla snapsar och för att dricka dem leddes vi av Kalle som alltid är vår snapsviseledare.

Som om inte detta räckte hade Anneli gjort en smarrig kaka och till den blev det dessertvin och limoncello.

Vi hade det rätt kul som vanligt! Många bra historier, kul minnen och glada skratt. Det här får vi göra om nästa år igen!

Årets servering.

Och efter att jag rensat dem.

Och färdig att inmundigas.

Och Kalle leder allsången.

221 total views, 1 views today