Radio Gällivare och sortering

Kom upp vid 10 vilket var bra eftersom jag då kunde sätta igång med att sortera en del av det material som jag och Ole Brænne räddade i Norge i går. Men när jag satt där nere i källaren så ringde en reporter från radio Gällivare, Aimo Liukku (som faktiskt intervjuat mig en gång tidigare) och ville intervjua mig. Och det gjorde han också i direktsändning vid 12-tiden i dag.

Aimo gjorde inte bara bra reklam för UFO-Sverige, han berättade också stolt att han gått med som medlem i går och rekommenderade andra att följa hans exempel.

I övrigt har jag suttit i källaren i fem timmar och sorterade ut alla böcker och tidskrifter ur Knut Aasheims samling och plockat ned dem i papperskassar som ska till AFU. Det är alltid spännande att gå igenom en samling på det här sättet och här fanns mycket spännande för AFU:s bibliotek och tidskriftssamling.

Men det mest spännande väntar i de 25 plastkassar som jag inte hann med i dag, nämligen de mappar som innehåller specialsamlingar i olika ämnen, bilder och korrespondens. Men det kommer jag inte att hinna med förrän en bra bit in i oktober.

När jag var klar hade jag hunnit titta igenom 56 plastkassar (som nu återanvänds för Englandsresan i oktober) och kvar väntar 40 som alltså blir en senare fråga.

Har fått några intressanta mejl och mess sista tiden. Ett från Lizzie som jag träffade i Huskvarna för en tid sedan där hon skrev att hon nu fått veta att jag är en ängel. Där ser man. Absolut bättre än det andra alternativet.

En annan, som sett filmen ”Spökraketerna” på SVT Play, skrev:

”Har just kollat ert program om UFO. Vill bara säga som svar på det du sa i slutet av programmet om ensamhet… Människan är inte ensam. Det finns en Gud.”

Vi hade några mejlutbyten i all vänlighet och så var det bra med det. Jag var nog lite mindre övertygad om att det finns en gud än hon var.

När Anneli kom hem så gav hon sig ut för att springa en sväng (duktigt!) och sedan lagade hon en god fläskytterfilé med potatis och morötter i ugnen och till det drack jag en Esplanad EPA, gjord i Mariestad. Alltså en riktig Mariestadsöl! Att den heter Esplanad beror på att mikrobryggeriet ligger vid Esplanaden i Mariestad. Och E i EPA står givetvis för just Esplanad.

Maten var riktigt god (som vanligt) och ölen fick klart godkänt den också. Man får se upp för en liten bottensats så att den inte fördunklar det hela bara.

Sedan tittade vi på ”Under kupolen” som vi har på dvd. En serie som vi har försummat rätt länge nu. Men det var roligt att börja titta igen och nu får vi se till att se klart på den innan ”Designated survivor” drar igång på Netflix igen.

I slutet av kvällen satte jag mig och betalade några räkningar och skrev några mejl inför Englandsresan. Bland annat till en man som jag inte hört ifrån på mycket länge. Men också ett mejl inför Bokmässan och lite annat.

269 total views, 1 views today