Skolbesök i Åkersberga

Bild

Upp 07, en snabb dusch och minifrukost innan jag drog iväg till Solskiftesskolan där jag skulle avsluta elevernas temavecka om rymden med ett par föredrag om ufo. Omkring 300 elever från årskurserna 6 till och med 9 lyssnade i två omgångar. På bilden ovan ser ni några frågvisa tjejer som stannade kvar och frågade om sådant som de funderat över.

Jag berättade lite om min egen bakgrund och hur vi inom UFO-Sverige jobbar och sedan drog jag en massa exempel på intressanta ufoobservationer. Tror att det var uppskattat. När i käkade lunch i skolbespisningen efteråt kom det fram elever och ville veta mera. ”Hej ufomannen”, sa de!

Nu är jag i alla fall hemma igen, packar och fixar saker som måste bli gjorda innan vi åker till Säter och vår hyrda stuga några dagar. Ska bli riktigt skönt. Niklas och jag har varit och tankat bilen, nu är den packad och alla är hemma. Så nu drar vi!

/…/

Så var vi på plats i vår fina stuga som ligger i Solvarbo norr om Säter. Nyckeln var bara att plocka upp under mattan eftersom damen vi hyr av var borta hos sin dotter. Alltid skönt att komma hit, det är ett särskilt lugn som inget kan tränga igenom här. Medan Markus kastade sig i sängen med sin bok (som helt uppslukar honom just nu) så tittade vi andra på ”I am legend” på vår medhavda dvd-spelare. Ruskig historia.

Första omgångens elever bestod av sexor och sjuor.
Bild

Andra omgången var åttor och nior.
Bild

Loading