Hemma efter 5380 kilometer


I dag åt vi frukost i Hollenstedt och 07.30 drog vi mot färjan i Puttgarden mot Rödby och sedan vidare upp till AFU för att lasta av det vi har i bilen. Där mötte Tobias och Anders oss. Sedan hoppade Carl-Anton av i Nyköping och jag fortsatte till Järfälla och Anneli dit jag kom 21.40. Väl hemma hade jag kört 5.380 kilometer på tio dagar.

Resan upp genom Tyskland gick bra trots fortsatta vägarbeten runt Hamburg. Men vi hade tur och blev inte stående i några köer medan den södergående filen var betydligt mindre lyckosam. Ibland kör man åt rätt håll.

Väl framme i Puttgarden hann vi faktiskt med en tidigare färja vilket gjorde att vi kom till Danmark en halvtimma tidigare än planerat. Då sken solen också efter lite regn och kraftig vind på överfarten. Med oss hade vi då lite nyinköpta drycker att ta med hem och glädja våra fruar med.

Öresundsbron var glest trafikerad till skillnad från autobahn i Tyskland där långtradare kunde räknas i kilometerlånga köer. På andra sidan stod svensk polis och tittade på oss, liksom dansk polis gjort när vi kom till Rødby, men ingen tyckte att våra lådor och vällastade bil var intressant nog att kolla.

Nästa stopp blev Burger King några mål norr om Malmö. En liten tradition det också. Och väl i Sverige passade jag på att ringa Anneli, Anders L, Håkan B och Håkan E medan vi susade fram genom tre regnskurar förbi Jönköping, Linköping och till slut Norrköping där vi stannade till på AFU.

Anders L och Tobias var på plats så vi kunde lämna ett antal lådor som vi fått från Bob Rickard efter det att pallarna var packade. Carl-Anton kunde också plocka upp medlemskorten för 2018 som Tobias fixat.

Klara där fortsatte vi till Nyköping där Carl-Anton tackade för sig. Och vi kunde konstatera att det hade varit en bra och produktiv resa. För mig återstod ytterligare drygt en timma i bil innan även jag var hemma. Och det var skönt att träffa Anneli igen och slå sig ned vid matbordet och äta en bit tillsammans.

Efter att ha tömt bilen tittade vi på ett avsnitt ”Under kupolen” ur soffans djup men vi kom tidigt i säng och det var inte så dumt det heller.

215 total views, 1 views today