Kursjobb och brasilianskt föredrag


Upp vid 08.30 för att ta tag i förberedelserna inför nästa helgs fältundersökarkurs som jag kommer att hålla i när det gäller nybörjarna och en hel del av de gemensamma aktiviteterna också. Tobias Lindgren kommer också att jobba med mig under flera av momenten medan Anders Berglund och Johan Gustavsson tar hand om det mesta då det gäller dem som har gått kursen förut.

Men jag har också tagit en paus och jobbat vidare i garaget (medan Anneli spelade golf) och sorterat klart den stora bokdonation som Stefan Roslund körde dit under vår frånvaro i England. Det blev en hel del som går att sälja till förmån för AFU.

Ett annat datorjobb som jag har lagt ned någon timma på är den film som jag spelade in innan jag åkte och som Anders Persson har redigerat och som ska bli en del av en brasiliansk ufokonferens på nätet. Den såg bra ut även om jag inte är helt nöjd med min insats. Hade varit bättre att köra ytan manus men arrangörerna ville ha ett så att de sedan kan texta det hela på portugisiska.

Framåt eftermiddagen kom Niklas och sedan fixade vi till en tacosmiddag tillsammans. Det är mycket roligare att äta tacos om man är fler än två! Till maten drack vi Köstritzer Schwartzbier och Anneli en Oktoberfestbier. Det blev en mycket lyckad kombination och vi åt tills vi inte orkade få ned en bit till.

Det är alltid roligt att ha Niklas hemma en sväng och när jag och Anneli sett det nästa sista avsnittet av ”Under kupolen” (det drar ihop sig, sista delen i morgon) och Niklas fått lite ryggmassage av både Anneli och mig så gick jag och Niklas ned och badade bastu. Efteråt stod vi och pratade böcker nere bland hyllorna. Niklas hade precis köpt Stephen Kings ”Det” men höll på med Dostojevskijs ”Idioten” – inga dåliga böcker!

Under dagen har jag hjälpt Jesper Semitjov med att skanna omslagen och baksidorna till alla hans pappas böcker så att han kan lägga upp dem på en sajt som han just nu håller på att bygga. Jag har ju allt han har skrivit plus det mesta som hans pappa Vladimir och brodern Volodja gav ut i bokväg. Ni kan se en bild av min Semitjovsamling här nedan.

Jag har också fortsatt beta av alla mina löften som jag gett under Englandsresan och faktiskt lyckats fixa alla utom något enstaka. Det har inneburit mejl till Isaac Koi, Steve Gerrard, Marc Hallet, Valentine Ward, Eileen Lloyd och Wim van Utrecht bland annat.

Efter att ha hjälpt Niklas med en mellankoppling som han behövde till sin dator och ett extra tangentbord, båda hittade ”på lagret” nere i källaren så satte jag mig åter vid datorn för att svara på en del mejl, flera med Englandskoppling. AFU har ju en samling på gång där som det gäller för mig att hitta ett bra sätt att ta hand om när jag själv inte befinner mig på plats.

Har också äntligen
fått bort alla papper som blivit liggande efter resan så nu är köksbänken köksbänk igen. Och tänk, innan Niklas gick och lade sig för att läsa så öppnade vi säsongens först julmust! Smakade kanon!

Mina Semitjov-böcker. Samlar på olika upplagor också.

Loading