Finländska ufoklipp och badminton


Har ägnat några timmar åt att få ordning på en massa frimärken men också en stund till att se till så att det blev nya hål i en samling ufoartiklar som vännen Kalevi Mikkonen i Rovaniemi har skickat mig. Nu tar jag med klippsamlingen till AFU och ser till så att den infogas i den samling artiklar från Finland som vi redan har fått från Kalevi och andra.

Har också hunnit förlora dagens badminton match med 6–15, 7–15 och 15–13 mot Stefan. Det gick helt enkelt inget bra i dag.

Innan jag tog paraplyet och vandrade genom regnet mot bussen satte jag mig vid köksbordet för att fortsätta gå igenom jättehögen med frimärken som jag fått av Karl-Arne Blom. Hittade en hel del som var av intresse för mig och det som blev över får Gunnar Karlsson ta över för att kolla sina intressen.

Lunchen blev en snabb affär och resan till jobbet bestod mest av att jag pratade i telefon. Bland annat med min vän och tidigare kollega på Norrbottens-Kuriren Janne Enbom som fyller år i dag.

Första dagen på skiftet och det är alltid trevligt att träffa kamraterna efter några dagars ledighet. Men efter en runda för att höra hur de andra haft det var det bara att börja skriva, lite Trump och Nordkorea men också en hel del händelsenyheter.

Bland annat fick jag möjlighet att ringa ut Mats Nilsson i Sala på ett DN-jobb! Det hade nämligen varit en knivskärning i Sala tidigare på dagen och nu när jag skrev en uppdaterad artikel om detta så saknade vi bild. Mats åkte ut och plåtade skolan där allt hade hänt med sin mobil och så hade vi något att illustrera med. Tack för det, Mats!

När jag framåt kvällen skrev om ett strömavbrott i Luleå, som hade föregåtts av en stark ljusblixt, var det en läsare som twittrade (se nedan) att hon minsann kunde se en annan förklaring på ljusskenet än att det var en kranbil som kört in i en eldning. Och det kunde kanske jag också göra när den första rapporten om det hela kom. Men efter några samtal så hittade jag förklaringen.

Lite kul i alla fall att twittraren skriver som hon gör! Och tänk att vara ”husgud”, det är inte varje dag någon säger det om mig.

Mat blev det också i form av entrecôte med stekt potatis på La Barca. Men inget sällskap. Vandrade i alla fall dit i ösregnet med mitt medhavda paraply över huvudet.

Hann läsa igenom Peter Karlssons utkast till reportage som han gjort efter gårdagens besök på AFU också. Det kan nog bli en bra artikel. Ska försöka hjälpa honom med lite fler bilder.

Hem vid 01 efter rätt mycket att göra. Hemresan blev bra då jag fick åka med en av de chaufförer jag ofta åker med och vi diskuterade ufo och vittnespsykologi hela vägen. I säng vid 02.40 efter lite jobb vid datorn.

Så här kan det se ut på Twitter.

Och så här.

219 total views, 1 views today