Brevskrivande och JFK-dokument

Har ägnat en stund på morgonen åt att svara på brev och mejl. Men breven ligger jag fortfarande efter en del med. Får ta tag i det nästa vecka. Lyckades nästa hinna med att sortera de sista frimärkena också men även där återstår en del. Fast det fixar jag i morgon.

I dag är dagen då det amerikanska nationalarkivet ska släppa de sista dokumenten från utredningen av mordet på John F. Kennedy 1963. Många har trott att detta är ett beslut som kommer från Donald Trump men i själva verket bygger det på en lag som antogs av kongressen 1992. Men Trump har, som han brukar, lagt fram saken som om det vore han själv som bestämt detta.

Närmare 36.000 dokument rör det sig om varav 33.000 redan tidigare har släppts men då med en del strykningar. Resten är helt nya. Jag ringde upp professor Erik Åsard, som är väl insatt i JFK-historien och de konspirationsteorier som omger den, och skrev sedan en artikel för DN.se.

Åsard själv är övertygad att det var Oswald som var den ende skytten men säger att det kan ha funnits de omkring honom som kände till hans planer. Det kan jag hålla med om. Någon mer skytt är svår att se. Men det faktum att Oswald själv mördades snabbt efter dådet gör att en del frågor aldrig fick sina svar.

Nu avhemligas alltså 2.800 nya dokument men president Trump väljer att låta 300 andra vara fortsatt hemliga. Något som kommer att göda konspirationsteorierna igen. Själv ska jag vara med på PP3 i P3 i morgon för att prata om detta vid 15.30-tiden.

Till slut blev det nio artiklar skrivna innan kvällen var slut. Då hade jag också haft nöjet att få tre kamrater med mig till La Barca, Mia, Gustav och Åke. Inte illa!

Slog också en signal till Andreas Cromnow, en vän via nätet som jag aldrig träffat. Andreas är en gudabenådad illustratör och han skickar mig ofta fantastiska illustrationer med rymdmotiv.

192 total views, 1 views today