Intervjuad i P3 och besök av Lennart


I förmiddags kom Lennart Lund med ännu en laddning saker som kan komma AFU till godo. Den här gången lp-skivor och en but exemplar av tidningen Se. Det tackar vi för. Jag kommer nu att gå igenom det hela och se vad som går att sälja. Alltid blir det några hundralappar till arkivet.

Sedan tog jag tag i de sista frimärkena som blivit liggande och nu är allt borta från köket vilket säkert kommer att glädja Anneli. Lyckades också att få ordning på alla papper från helgens fältundersökarkurs som nu sitter prydligt i en pärm. Sparar alltid allt sådant så att det ska gå att få en uppfattning om vad vi gjorde den gången.

Efter lunch satte jag mig på bussen och läste på inför en intervju som jag skulle ge i P3 klockan 15.30. Intervjun gick i programmet PP3 och handlade om de i går frisläppta JFK-dokumenten.

Och jag upphör aldrig att fascineras av människors okunskap. Jag vet att det är fult att säga så men faktum är att den som inget vet har mycket lättare att tro på rena tokigheter än den som faktiskt lagt ned tid på att kolla saker.

Så mitt i diskussionen om JFK som jag lade ut en tråd om på Facebook dyker en Facebookvän upp och påstår att vi aldrig har landat på månen. Hon menar att hon ”fått ära sig” att månlandningen var en bluff. Vem är ut sådant? Youtube kanske…

Efter en stunds diskuterande strök hon alla sina inlägg varvid våra kommentarer också försvann. Seriöst.

I dag publicerade DN ett längre reportage om våra nyvunna vänner i SPOOK som vi fick nöjet att stifta bekantskap med under fältundersökarkursen i helgen som gick. Så berättar DN om en händelse som gruppen undersökt i reportaget:

”Hon berättar om en lägenhet där en glödlampa nästan varje natt skruvades ur. Ett spöke? undrade lägenhetsinnehavaren. Men efter en natt i lägenheten förstod Jenny Larsson och de andra att det spöklika fenomenet egentligen berodde på vibrationer från en torktumlare, som skruvade ur lampan.”

Snyggt jobbat!

Under kvällen fick jag telefon från en kvinna i Skara som tagit bilder och en film av några för henne okända fenomen. Kvinnan hade rapporterat detta till UFO-Sverige när händelsen inträffade, vilket var 2016. Men nu hade hon hittat filmen, som hon tidigare trott var för dålig, och skickade den till mig.

Nu får jag ta det hela vidare med någon som kan besöka kvinnan för att se hur det ser ut på platsen där filmen togs.

Framåt kvällen hittade vi en nyhet om en kosmisk besökare på väg genom vårt solsystem. Den lilla planetspillran har en bana som visar att den inte hör hemma här utan kommer från en annan stjärna. Om detta skrev jag en blogg.

Och så skickade vännen Andreas Cromnow ännu en fin illustration till mig. Ni kan se den nedan. ”Småfolket vid farkosten” har han kallat den.

Det har varit en ganska intensiv dag med nio artiklar skrivna på jobbet varav en längre om Kennedymaterialet. Gjorde en kort intervju med Erik Åsard även i dag men eftersom vi var flera som bevakade ämnet så försökte jag hitta sådant som inte alla andra tagit upp. Ni kan läsa den här. Hela samlingen dokument som nu har släppts finns på det amerikanska nationalarkivets sida.

Hann i alla fall iväg till Ewog för en sen middag med Björn Nordström som hade en del att berätta från sin resa till Albanien, ett land som lockar till besök. Det måste nog bli en resa dit.

Andreas Cromnows ”Småfolket vid farkosten”. Tillägnad UFO-Sverige.

249 total views, 1 views today