Anneli till Uppsala och fenomen i olika former


Hann med lite hemmajobb och frukost plus lunch med Anneli innan hon tog bilen och körde till Uppsala med Ylva för att gå på teater och stanna över natt. Själv tog jag ut min friskvårdstimme men var nära att missa den då Susanne ringde från DN och undrade om jag kunde köra till Västerås för att bevaka en skjutning mot en polis där.

Det kunde jag ju inte eftersom bilen var på väg mot Uppsala.

Men just den skjutningen fick jag ändå på mitt bord under dagen när jag väl kom till jobbet. Lyckades få tag på den granne som fått en kula genom köksfönstret och det var ingen tvekan om att alla i grannskapet var oroliga för vad som nu kunde hända.

Framåt kvällen skrev jag en kul historia om hur ett flygplan med ett NBA-lag i basket krockat med något på 9.000 meters höjd på väg mot Chicago. Sannolikt en fågel. Planet fick en ordentlig buckla rakt i nosen och det vara mycket nära att föremålet (fågeln?) hade träffat rakt in i cockpitfönstret.

Fågelteorin var också den som Delta Airlines kom upp med sedan planet landat lyckligt i Chicago. Och den får vi nog räkna som den mest sannolika.

Det blev rätt mycket skrivet också i kväll, långt och kort, stort och smått. En liten matvandring till La Barca tillsammans med Björn Nordström blev det i alla fall tid med. Vi tog var sin Husets pasta, jag med ost, Björn utan.

Lördagar tillhör inte de dagar då DN har som mest läsare på nätet och det gäller säkert också våra konkurrenter. Men det är också en kul utmaning och ger möjlighet till att skriva lite udda saker. Alltid lockar det någon.

Och så kom spekulationerna igång efter det att ovanliga fenomen synts på himlen över Serbien och Sibirien. Titta gärna på de fantastiska bilderna! Vi som undersökt ufofenomen ett tag kunde snabbt se att det rörde sig om en uppskjutning av något slag och den som läste hela artikeln fick till och med reda på att det var en interkontinental missil som skjutits upp från den en gång så hemliga rymdbasen Plesetsk i norra Ryssland.

Snyggt är det! Och skrämmande!

När jag kom hem tog jag två mackor med leverpastej och smörgåsgurka (bild ovan), fixade klart med frimärkena och läste ikapp några DN till som blivit liggande. Har alltid svårt att komma i säng när Anneli är borta.

219 total views, 1 views today