Uppsalaträff med Staffan och bokhämtning


Klockan 12 parkerade jag utanför Thomas Anderssons antikvariat på Övre Slottsgatan i Uppsala för att försöka sälja en del böcker för AFU:s bästa. Efter en stund anslöt Staffan Kihlström och vi vandrade runt och kikade lite medan Thomas åt upp sin gröt.

Thomas har ett fint och välfyllt antikvariat med flera lagerlokaler fyllda med böcker, precis som det ska vara. Och han gick noggrant igenom mina fyra medhavda kassar men avbröts av kunder och eget prat så till slut gick jag och Staffan till Curry India på Drottninggatan 5, en buffétrestaurang, för att äta lunch och låta Thomas jobba i fred.

När vi kom tillbaka hade det inte gått så mycket bättre för Thomas eftersom flera kunde dykt upp och inte blev det särskilt mycket enklare då vi två kom och han plötsligt hade oss att prata med igen. Men, efter någon timma till, så hade han plockat ut böcker för 600 kronor. Och det med viss entusiasm. Alltid kul när de böcker man kommer med väcker glädje hos antikvariatsägaren.

Efter att ha kört Staffan hem i ett regngrått och lätt vått Uppsala siktade jag söder ut och sedan mot Rimbo där Susanne och Calle tog emot. Susanne hittade jag på den nya sajten där folk kan ge bort saker och när jag kom dit fanns sju flyttlådor packade med böcker. Jag berättade för dem om AFU och var pengarna som jag kan få ut av deras böcker kommer att gå, gav dem en bok jag själv skrivit som tack och stängde bakluckan och körde hem.

En sak är säker. Man får träffa många trevliga personer när man är ute i olika bokärenden.

Hemma konstaterade jag att jag lyckats sälja en Tintinbild för 250 kronor så nu har jag dragit in 1.500 kronor på två dagar till AFU. Känns bra.

När Anneli kom hem hade jag hunnit gå igenom alla böckerna och sortera dem så vi kunde börja med maten tillsammans. Det blev goda Taylor & Jones-korvar med hemlagat potatismos som smakade riktigt bra. Till detta drack jag en av mina hemtransporterade ale, bryggd i Cornwall.

Vi passade också på att titta på ett avsnitt ”Designated survivor” för nu dröjer det nästan en vecka igen innan vi kan se något nytt avsnitt tillsammans.

Har varit i kontakt med Eileen Lloyd också. Hon blir väl omhändertagen och får syrgas hela tiden vilket gör att hon känner sig lite piggare. Men tyvärr finns det bara en utgång vilket hon är väl medveten om. I sitt mejl skriver hon att vi får okej att besöka hennes hem och ta alla de böcker som vi vill ha. Frågan är bara hur detta ska ordnas.

Stack emellan med lite jobb på min alltid växande bibliografi över svensk faktalitteratur som ar upp ufo eller flygande tefat. Att jobba på den är en lite avkoppling som jag har och frågan är när jag ska sätta punkt. Aldrig är nog svaret. Just nu har jag 582 böcker registrerade och kommenterade där och då har jag ännu inte hunnit med några som ligger här intill mig.

Eftersom jag gick upp 08 i morse var jag lite trött i kolan och lade mig för att läsa en stund på kvällen tillsammans med Anneli. Vi lyckades båda somna en kvart innan vi tog oss upp. Så framåt 00.30 satte jag mig och skrev några mejl, ett till Johan på RPC om ett fall vi jobbar med och ett till Krister i Sundsvall som har en del spännande saker att berätta.

Halvtimmen fram till 01 lästa jag igenom alla de frågeformulär som de som deltog i årets fältundersökarkurs lämnat in. Intressant att se hur de tänker kring sitt engagemang i föreningen och särskilt kul är att alla som skrivit något skriver att de fått en mycket bra uppfattning om UFO-Sverige under kursen och att de ser oss som en seriös förening.

Sedan blev det sova.

Thomas siktar ett ufo i skyn – inomhus…

Calle och Susanne med sin donation.

214 total views, 1 views today