Jobbdags och planering


Så var det fredag vilket i dag innebär måndag för min del och starten på en femdagars arbetsvecka som sträcker sig över helgen till och med tisdag. Tog mig några frukostmackor och läste DN innan jag satte mig vid datorn för att jobba lite med planeringen inför nästa nummer av UFO-Aktuellt.

En artikel som jag hoppas få med ska handla om bilden ovan. En bild som jag fick från den brittiske ufologen Philip Mantle för några veckor sedan. Philip ville ha hjälp med en analys av fotot som ska vara taget i Mojaveöknen i juli 2007. När vi får sådana här bilder kommer det alltid en känsla av att den är för bra för att vara san.

I vilket fall så skickade jag den till Tobias Lindgren, som är duktig på just bildanalys, och han kom ram till att föremålet sannolikt är omkring tio centimeter stort och att det alltså befinner sig nära kameran. En bluff alltså.

Andra experter, som jag litar mindre på än Tobias, kom till mera grumliga slutsatser så nu kan bilden leva vidare trots att den är oerhört tveksam.

Satte mig också en stund i källaren, inspirerad av gårdagens besök hos Thomas Andersson i Uppsala, och gick igenom de närmare tjugo kassar med böcker som står där och väntar på att säljas till AFU:s fromma. Plockade ut allt som jag tror att Thomas kan vara intresserad av och ställde undan dem i ett hörn för sig. Det gäller att kra rätt böcker till rätt antikvariat för att få ut mesta möjliga pengar.

På jobbet kunde jag skriva att det amerikanska nationalarkivet i dag släppt ytterligare ett antal hundra dokument (676!) som har med Kennedymordet att göra. Och där hittade jag också en del papper som handlade om den svenske journalsten Andres Küng i samband med den CIA-stödda militärkuppen i Chile den 11 september 1973 (japp, datumet blev ju aktuellt igen många år senare).

Dessa papper hade alltså inget med mordet att göra och varför de finns med här vet jag inte. Men det var i alla fall intressant att läsa hur CIA intresserat sig för Küng och hans bok som kom 1974.

Något nytt om mordet på JFK hann jag aldrig hitta men så hade jag heller ingen möjlighet att leta igenom allt.

Innan det bar av till jobbet hjälpte jag en amerikansk ufolog, Herb Taylor, med att skriva ihop en engelsk sammanfattning av ett fall som han intresserat sig för. Tog en timme men Herb blev glad.

På jobbet skrev jag tretton artiklar (som lästes av 155.000 personer, ibland av samma person) och gick på Lilla Asien och åt anka. Hoisinanka.

Lång dag men bra. Och när jag kom hem chattade jag med Markus en stund och hjälpte Niklas med en del bilder till Rapport-Nytt som han arbetar med att göra klart.

170 total views, 1 views today