Fotbollsfeber och boksortering


Började med att tillbringa drygt en timma i garaget för att börja gå igenom det billass av böcker som jag och Anneli hämtade på Lidingö i går. Ni kan se högen här ovan.

Och det fanns en del bra saker som säkert går att sälja antingen i Uppsala eller till Böckernas hus i Tidan.

Satt en stund vid datorn och svarade på mejl också innan jag gick till bussen. Då ringde min gamla arbetskamrat Jackie från Kuriren, där han är pensionerad ifrån, och berättade att han blivit farfar. Kul!

Har ingen bussbok att läsa just nu vilket jag måste åtgärda. Istället blev det paddan och lite digitalt svarande och läsande.

Inledde DN-dagen med ett möte i skyddskommittén. Ett bra forum där skyddsombud från olika avdelningar och ledningen sitter med. Från DN är det jag och Thomas Lerner som har plats i kommittén.

Framåt kvällen var det dags för match mellan Italien och Sverige i den direkt avgörande play off-matchen som ska ta ett av lagen till VM. Och jag känner aldrig så hög stress som när Sverige spelar en viktig match i fotboll. Det finns inget jobbtillfälle som kan få upp pulsen lika högt.

Att Sverige skulle klara av att hålla nollan mot ett världslag som Italien fanns egentligen inte på kartan. Men så blev det! Riktigt kul. Och särskilt kul blir det givetvis när VM spelas i sommar.

Min uppgift var att se vad internationella medier utanför Italien skrev om matchen. Och de var minst sagt lika förvånade som vi svenskar. Fokus låg på Italiens förlust och inte lika mycket på Sveriges vinst.

Rolig kväll! 182.000 läste det jag hade skrivit.

Mat blev det också, med Mia, på La Barca. En pizza i all enkelhet.

När jag kommit hem vid 01.30 tog jag ett par revbensspjäll, öppnade post och betalade räkningar. Och så plockade jag fram rullen med biblioteksplast och slog in två böcker som vi fick med från Lidingö i går; ”Nordisk mytologi” från 1918 (som ska till AFU) och ”Hvad kommer man ihåg?” från 1880, en bok om vårt bräckliga minne med de för sin tid senaste rönen som jag själv behåller för att läsa.

162 total views, 1 views today