Bokjobb och tur till tippen

I dag startade dagen under mer kontrollerade former och eftersom Anneli kom hem senare på eftermiddagen så passade jag på att hänga tvätt och ladda en ny maskin, plocka undan och se till så att allt såg bra ut i huset.

Tog ett nytt tag när det gällde böckerna i garaget också. När jag stod där och plockade så passade jag på att ringa upp Thomas Andersson i Uppsala för att kolla vilka böcker som kan vara intressanta för honom att köpa. Det samtalet underlättade jobbet eftersom jag då fick klart för mig vad som var gångbart och vad som inte var det. Thomas är en bra kanal när det gäller att sälja vissa typer av böcker, Böckernas hus i Tidan en annan med en något annorlunda inriktning.

När jag stod där ringde min redaktör på Semic och vi pratade en stund. Inte om min nya bok men jag borde nog börja fundera på hur den ska se ut snart.

Hittade i alla fall en del roliga böcker som säkert kommer att kunna ge en del pengar till AFU. Sådant som jag ansåg dåligt, alltså trasiga böcker och sådana som det finns många av på antikvariaten, körde jag till återvinningen tillsammans med en del annat som borde bort från garaget.

På jobbet var det skiftbyte på chefsstolen med Simon istället för Karin. Egentligen ingen skillnad för oss som jobbar kväll eftersom båda är bra. Men kul med lite omväxling eftersom de båda arbetar lite olika.

Blev glad när jag hittade en macka på mitt skrivbord med en lapp från Mia som hade snappat upp en under dagen och det skulle visa sig bli en bra matkväll över lag. Det var nämligen mingel i entrén där Bonnier News bjöd på dricka och tilltugg så jag och Mia slank ned i tio minuter för att äta lite paj och salta pinnar plus en lättöl. Trist att missa bubbel och annat men så får det bli när man jobbar.

Någon timma senare gick jag och Björn till Ewog där det blev en hamburgertallrik. Så det gick ingen nöd på mig.

Nu var det inte enbart mat som gällde för mig. Skrev tio artiklar också om Zimbabwe, mördare i USA, Trump och en massa annat. Tio artiklar trots att kvällen var lugn. Direktrefererade Trumps tal om sin Asienresa, annars var det mest vanligt artikelskrivande.

En artikel var lite udda då den handlade om en egyptisk sångerska som riskerar fängelse för att ha talat illa om Nilen!

Niklas hörde också av sig och han har fortfarande ont efter tandoperationen, vilket inte är så konstigt. Det kommer att gå över. Men han kunde också berätta att han fått förlängt in i mars månad på TT vars chefer var nöjda med honom.

Sedan bar det hem med en av mina favorichaufförer till Anneli som kommit tillbaka från Nyköping. Hon låg givetvis och sov så jag ägnade en stund åt att plocka ned lite tvätt och fixa lite annat.

Kollade antalet läsare i dag, ”bara” 100.000. Kunde varit fler.

Loading