Åter till jobbet och UFO-Aktuellt

Hann inte göra så mycket nytta under förmiddagen eftersom jag skulle iväg till Komethallen för att spela badminton med Stefan. Det blev några brevsvar och inte mycket mer. Och kanske hade det varit lika bra att stanna hemma eftersom jag inte rosade marknaden med mitt spel i dag. I dag heller, skulle jag väl säga.

Fick stryk med 12–15 i första trots att jag ledde stort i början av matchen och sedan stryk igen med 6–15 i sista då jag klappat igenom ordentligt. Märkligt nog vann jag andra set med 15–8 och hade väl kunnat vinna matchen om jag bara skött mig i första. Men det gjorde jag alltså inte.

På vägen hem stannade jag till på Motordepån för att kolla upp den förbenade varningslampan till däcken som åter gick igång för några dagar sedan. Det visade sig att lufttrycket inte var helt okej trots att det hade varit det när vi bytte till vinterhjul förra veckan.

Men, men det kan ju vara så, fick jag veta, att den kalla luften spelat ett spratt och förändrat trycket. I vilket fall har lampan slocknat nu. Det är ändå det som räknas.

Sedan bar det hem och jag fixade mat i form av nudlar och korv så snabbt jag kunde innan det var dags att vandra genom snön till bussen.

I dag kom uppgifter om att den finska astronomiska organisationen Ursa har räknat ut var rymdstenen från i torsdags kan ha slagit ned. Och det är mitt i ödemarken. Ska den hittas så får man nog beväpna sig med mycket stort tålamod och rätt mycket. Jag skrev en artikel om den.

Det vore roligt om stenbitarna kunde hittas men det lär dröja framåt våren eller sommaren. Så länge snön ligger blir det näst intill omöjligt.

Det är alltså första dagen på jobbet efter några dagars ledighet. Inga jättenyheter men som vanligt rätt mycket att skriva om ändå. Det blev tid för mat på Lilla Asien, i min ensamhet, också. Ute regnade det men snön låg kvar.

Inte så mycket att skriva alltså. Nio artiklar tror jag det blev. Men en av den, om hur en ledamot av Svenska Akademien, gjort sitt bästa för att få en kulturpersonlighet att få en hög orden, lockade över 80.000 läsare. Orsaken till intresset är DN:s avslöjande att samma kulturpersonlighet utnyttjat en rad kvinnor sexuellt och trakasserat andra.

Till slut hade 140.000 läst det jag skrev under dagen.

När jag kom hem hade jag fått den näst sista texten till UFO-Aktuellt, Göran Norléns Press-Spegeln. Så efter lite annat pyssel (som att betala räkningar) satte jag mig och redigerade den. Klar till 03 då det var dags att borsta tänderna och sova.

249 total views, 1 views today