Filmprat och ufojobb

Pratade en bra stund med en man på ett produktionsbolag som vill göra en minidokumentär om AFU. I alla fall sonderade han terrängen om den idén. Jag förklarade vad vi jobbar med och att de filmer, som han gärna ville visa, kanske inte alltid var så häftiga. Mycket av det vi har är trista ljusprickar. Och det mesta har vi ju kunnat förklara.

Kanske inte de svar som mannen ville ha. Å andra sidan så ska dokumentären verkligen vara ”mini”, högst tre minuter! Vi får väl se var det här slutar.

Jobbade vidare med UFO-Aktuellt någon timma också så jag fick iväg allt utom de sista fyra sidorna till Stefan för korrektur.

Hann äta lite rester och plocka undan efter mig innan det bar ut i vätan. Inga spår kvar av snö längre och så här lär det väl se ut nu fram till jul. Snön håller ännu så länge till betydligt längre norr ut vilket jag också skrev om när jag väl kom till jobbet.

På vägen dit ringde jag till Kaj Hahne och grattade på födelsedagen. Han hade inga större planer för dagen men var glad att jag ringde. Och det är ju så för oss alla att glädjen över att fylla inte är lika stor som den var för säg tjugo år sedan.

På jobbet blev kvällens klimax att Svenska Akademien gick ut och bröt alla band med den man vi har kallat Kulturprofilen. Vi hade två team på plats utanför Börshuset och jag satt på DN och såg till att det blev en artikel. Kul med lite fart, inte minst när det gällde att skriva en snabb papperstidningsversion.

Under kvällen hade facket en liten tillställning en trappa ned så vi smet dit några minuter, åt ost och kex och pratade med folk. Staffan Kihlström var där och det är alltid kul att se honom. När bjudningen var slut fick vi som jobbade ta and om resterna så jag kom alrig iväg ut till vare sig La Barca eller Lilla Asien.

En märklig sak är att jag fått ett mejl om att jag är nominerad till årets GRC-profil. Något som jag inte fattar det minsta av. Läs gärna på den här sidan. Fattar ni något? Inte ett spår. Har mejlat till juryn och frågat.

Sedan rullade kvällen på. Hem efter 01 och satte igång med det sista till UFO-Aktuellt, bland annat att föra in korret från Stefan. Sedan var det Kryptizkt tur, fyra sidor om diverse monster som vår expert Richard Svensson skrivit. Klockan 03.15 var jag klar och kunde mejla resten till Stefan för läsning.

215 total views, 1 views today