Rapport-Nytt och fortsatt tystnad


I dag kom Rapport-Nytt nummer 5, sista numret för året. Och sista gången som tidskriften kommer ut med fem nummer för från och med 2018 går vi ned till fyra utgåvor. Orsaken är portokostnaden som är en tung bit och som bara ökar.

Men Mats Nilsson, som är redaktör, och Niklas, som är redigerare, kommer att bjuda läsarna på en innehållsrik och snygg produkt också i fortsättningen. Och då och då blir det några sidor extra.

Själv sov jag till framåt 09.30 och var inte superpigg när jag vaknade. Natten hade varit lite hostig och rösten är fortfarande sisådär. Det skrovlar sig i lungorna fortfarande och jag försöker att inte prata mer än jag absolut måste.

Eftersom Anneli började dagen med att jobba hemma så åt vi lunch tillsammans och sedan körde jag henne till jobbet. Passade då på att gå till bokhandeln för att se om jag kunde handla upp det presentkort jag fick när jag fyllde år. Det slutade med att jag beställde Mattias Göranssons bok som kommer i nästa vecka.

Tittade också in på Myrorna som hade gott om besökare. Hittade en Star Trek-film jag saknade men inte mycket annat. På vägen hem hade jag tänkt kika in på ett nytt antikvariat som dykt upp i Jakobsberg också. Men när jag väl parkerat och betalat avgiften och kom fram till dörren så hade det stängt för tjugo minuter sedan. Öppettiderna är 10–14 mellan tisdag och fredag. Får försöka nästa vecka.

Har varit rätt seg och siktat in mig på att jobba klart med frimärkena. Alltid bra med ett mål när man inte orkar med så mycket annat. Anneli drog på julfest med jobbet och kom inte hem emellan så jag åt rostbiff och potatissallad som jag köpt på Coop när jag var i Jakobsberg. Drack Electric Nurses julöl som smakade bra till det hela.

Sedan satt jag mest i köket och höll på tills jag fick åka och hämta upp Anneli vid tunnelbana klockan 23.05. Jag fick vända på väg till Vällingby eftersom Anneli ringde och sa att polisen stängt stationen på grund av bråk.

På köpet fick vi med en granne, Eva, som var tacksam att få skjuts till dörren. Hon tyckte att jag var lite tyst, sa hon. Stämmer.

Anneli hade haft det trevligt på festen och jag hade haft det okej hemma. Fick en massa gjort som gör att det blir bättre plats i källaren och även om min frimärkssamlingen inte är värd något så fyller den en pysselfunktion sådana här dagar.

Vi satte oss i soffan där Anneli halvsov så strax före 01 gjorde vi båda slag i saken och törnade in. Jag håller mig fortfarande i Niklas rum så att Anneli ska få sova och slippa undan mina baciller. Det har gått bra så här långt.

Ufomässigt har jag pratat kort med Johan som ringde och hjälpt Kenth med ett par ufofall han jobbar med. Det mesta har gått via mejl och mess. Pontus på jobbet hörde av sig den vägen och det var trevligt. Vi har jobbat ihop några år och han kunde inte påminna sig att jag varit sjuk någon gång tidigare. Nej, så är det nog.

Fick 120 kronor till AFU från vännen Andreas Cromnow i dag också. Stort tack!

263 total views, 1 views today