Städning och god mat


Kort natt eftersom Niklas dök upp 01.15 för att sova över och jag låg vaken och läste i min digerdödsbok. Och sedan var det bara att krångla sig upp 07.30 för att köra Niklas och Ludde, som vi plockade upp hemma hos hans pappa, till Arlanda och terminal 5 varifrån de två skulle åka på en minisemester till Kanarieöarna. Hemma igen på onsdag.

Vill det sig så kan det faktiskt bli så att de åker hem via Oslo och att Niklas då får flyga med Ludvig vid spakarna. För Ludvig är pilot på Norwegian och sträckan Gardermoen–Arlanda är en av hans vanligaste turer. De har blivit stora grabbarna!

Hemma har vi varit lite pyssliga. Anneli gjorde senap och städade ugnen, jag städade spisen och åkte med och veckohandlade. Plus fem grader mest hela dagen i dag faktiskt. Inte mycket till vinter men det hade väl ingen väntat sig heller.

I dag missade jag att ringa och gratulera två födelsedagsbarn eftersom jag helöst inte ska prata och undviker det så gott det går. Ebbe Johansson i Malmö Interplanetariska Sällskap fyller 88 år och UFO-Sveriges fältundersökare Håkan Fenander fyller 71. jag får fixa det i efterskott.

Det är en massa saker som man inte kan göra när man har problem med stämbanden – som dock börjar bli bättre. Bland annat att svara i telefon. Så den saken sköter Anneli om så hon har fått vara ombud åt mig när det har ringt de senaste dagarna.

När vi kom hem från handlandet började vi laga mat. Det blev entrecôte med potatisgratäng och till den drack vi öl. Jag en flaska jag köpte i England senast – Iron Maidens Halloweenöl på 6 procent. Inte dum alls!

I dag började vi att bjuda in till vår sedvanliga glöggsittning där ett antal grannar och vänner får komma hit och ta ett glas. Det brukar bli allt möjligt annat än glögg också men det ändå denna söta och vintriga dryck som är navet i sittningen.

Framåt kvällen satte vi oss i soffan och tittade på ”Designated survivor” och ”Stranger things” med en skål med chips och en med dipp framför oss innan Anneli hoppade i säng. Jag bor kvar i egen kuppe, numera Markus säng eftersom Niklas tog över sitt rum natten som gick och jag inte hade ork att flytta tillbaka dit igen.

Plockade ned tvätt,
svarade på mejl och diskade klart innan jag tog ett sista tag med frimärkena, åt mina piller och hostmedicin och sedan styrde i säng jag med. Då var klockan 01.

I kväll blev jag hårdrockare på allvar. Iron Maidens Halloweenöl smakade riktigt bra. Limited edition, Belgian style beer står det på etiketten.

176 total views, 1 views today