Jul- och nyårsplanering


I dag åkte jag och Anneli till Kötthallen i Viksjö och köpte julskinka och entrecôte till vänner som kommer på middag på till nyår. Vår erfarenhet är att skinkan brukar ha en strykande åtgång och att detta bara blir vår första av två skinkor. Nu när vi har den hemgjorda senapen också kommer skinkan att få en kort överlevnadstid.

Mitt läge är att jag har fått ledigt på julafton men jobbar nyår. Helt okej. För mig är julafton absolut viktigast. Synd bara att Niklas måste jobba kväll då men vi kommer i alla fall att hinna äta lunch tillsammans hela familjen.

I dag fick jag beskedet att Eileen Lloyd, som jag och Carl-Anton träffade under vår senaste Englandsresa, gick bort den 13 november. Jag fick ett mejl från familjens advokat. Mycket tråkigt men givetvis väntat. Eileen var svårt sjuk och räknade själv dagarna hon hade kvar och jag är glad att vi hann ses och prata även om jag önskar att vi hade lärt känna varandra tidigare.

Nu får jag fundera på hur det ska gå med hennes böcker. Eileen ville att de skulle till AFU. En del av dem, men mycket få, hämtade Lionel Beer upp åt oss samma dag som Eileen åkte tillbaka in på hospicet för sista gången. Men i ett mejl, där hon ger mig eller någon jag utser, rätt att hämta det vi vill ha ur hennes hyllor, framgår det att det finns mycket mer.

Nu har jag mejlat advokaten om detta så får vi se om detta, hennes sista vilja, går att lösa.

Niklas och Ludde verkar ha det bra på Kanarieöarna. I dag tog de sig upp på den nästa högsta toppen, Roque Nouble, som ni kan se en bild ifrån här nedan. Betydligt bättre väder än här i vilket fall.

Själv hade jag tänkt att köra till Uppsala i dag för att sälja lite böcker som står i källaren. Men Thomas på antikvariatet svarade inte så jag ringde Peter på Böckernas hus istället och åker dit med ett trettiotal andra kassar som är mera anpassade för honom. Det blir redan i morgon det.

Lyckades hinna klart med alla frimärkena i dag istället. Otroligt, trodde faktiskt inte att det var möjligt. Men nu är alla mina svenska märken utom några få (ett par hundra) insorterade. De som återstår kräver lite mera jobb då jag måste mäta tandning och kolla vattenstämplar och kika efter avvikelser i trycket. Det får jag ta på andra sidan nyår.

Tittade på sista (åtminstone i säsong ett som det verkar) avsnittet av ”Vår tid är nu” i kväll också. Upplagt för fortsättning som sagt. Vi hade bullat upp med ett par goda korvar från Kötthallen och lite chips och dipp.

Stämbanden är bättre men pratar jag en stund känns det inte bra. Så det tar sin tid det här.

I morgon åker jag alltså till Mariestad.

Ludde på Roque Nouble.

248 total views, 1 views today