En sväng till Mariestad


I morse packade jag bilen full med välfyllda bokkassar och på slaget 09 körde jag i väg mot Böckernas hus i Tidan. Man skulle kunna kalla det för lite julstädning i källaren. Nu blir det i alla fall lite bättre lats, 25 kassar mindre att kliva över och på sikt en slant till AFU.

Körde med Zappakonserten på Hammersmíth Odeon från 1978 i cd-spelaren vilket var gott sällskap mellan några nyhetsuppdateringar. Stannade till i Örebro och tog ett par burgare på Max, som jag åt i bilen, passerade det stora vägbygget vid Hova och var sedan framme i Tidan klockan 12.20.

Alltid trevligt att träffa Peter och hans kollegor, plus hunden Franky som Peter vaktade och som givetvis kom fram och kolla in mig ordentligt.

Vi kånkade ur kassarna och sedan gick Peter till konditoriet över gatan och köpte fika i form av ett slags saffransbullebakelse med pepparkaka och cola till mig och en liknande variant men med kaffe till sig själv. Övrig personal anslöt och så satt vi där och mumsade. Själv försökte jag att inte prata så mycket eftersom stämbanden fortfarande inte är bra.

Gick en sväng och kikade efter nyinkommna böcker som kan intressera mig och hittade en helt underbar liten barnbok i en låda. Den hette ”Resan till månen” och handlar på några få sidor om kamraterna Pim och Poms försök att slippa skolan och istället bygga en ”månraket”. Men raket var misstänkt lik ett flygande tefat i denna historia från Williams förlags AB 1970, vilken ni kan se här ovan.

Hittade även en gammal kalle Anka.saga och ett par böcker till AFU som Peter var vänlig nog att donera. Dessutom hittade jag en bok med titeln ”Passionerna” från 1859 som tog upp diverse mänskliga psykologiska fenomen och problem. Verkar klart intressant i vissa stycken.

På vägen hem stannade jag till i Mariestad för att hälsa på Raili men hon var inte inne utan spelade boule så jag fick nöja mig med att tanka och åka öster ut igen. På vägen upp mörknade det på ordentligt och nu körde jag raka vägen till Järfälla, stannade till på posten och hämtade ett paket men sedan raka vägen till Anneli som höll på med maten.

Det blev en läcker torsk från ugnen som jag slukade efter att ha ätit alldeles för lite under dagen.

Vi passade också på att se ännu ett avsnitt av ”Stranger things” som nu börjar bli nästan lite för otäck för Annelis smak. Men samtidigt spännande och svår att sluta se på.

Hade lite dåligt samvete för att jag inte hunnit tanka ned en ny bok som jag skulle läsa för Bibliotekstjänst räkning också men när jag väl gjorde det nu i kväll så upptäckte jag att det var en kort novell av Philip K. Dick, ”Försvararna”, som bara tog en halvtimma att läsa och en stund till att skriva om. Så nu är den saken ur världen.

Novell var bra, precis som det mest Dick har skrivit, men jag ska inte avslöja för mycket om den för den som vill läsa den.

Sist satte jag mig och skrev lite brev. Vanliga pappersbrev alltså. Det blev fem innan jag tyckte att det räckte, tre återstår men de får vänta någon dag till.

Vid midnatt messade Niklas att han och Ludde landat på Gardermoen. I morgon flyger de hem till Sverige. Med Ludde vid spakarna och Niklas i cockpit (där han tydligen fick sitta även på resan ner).

Peter och hans medarbetare Simeon och Ingela i den lätt julpyntade lokalen.

Vacker kondensslinga mot en dramatisk himmel på vägen hem. Strax utanför Mariestad.

213 total views, 1 views today