Glögg och gröt med grannarna


I dag bjöd vi in grannarna och Ylva till en glögg- och grötsittning här hemma. En tradition vi har sedan några år. Först samling i soffan där det blev fyra sorters glögg med pepparkakor och flera goda dessertostar och därefter förflyttning till köket med tomtegröt, Jacobsens och skinkmackor med hemgjord senap.

Så innan våra nio vänner dök upp ägnade jag och Anneli en del av dagen till att griljera skinkan, koka gröt och göra hemlagat godis. När Anneli tog en paus och gick ut för att hämta lite luft så satte jag mig och ordnade upp en del papper och pärmar.

Klockan 16 kom så våra gäster och vi kunde börja servera glögg och pepparkakor. Att träffas på det här sättet är något som vi alla uppskattar. Mycket prat och trevligt på alla sätt. Den som så ville fick smaka på ett gäng andra julöl också.

På bilden ovan ser ni hela det glada gänget på gång med glöggen i soffan.

Klockan 20 började folk att tacka för sig och vi tog itu med disken innan vi återvände till soffan för att titta på det första avsnittet i andra säsongen av ”Stranger things”.

Lite ufologiskt har det också blivit under dagen. Ringde bland annat till Rolf som var med och lyssnade på mig under mitt föredrag på Armémuseum i november och förde in honom på min mejlinglista som jag har med några av nybörjarna från kursen. De har hunnit få två utskick hittills och så kommer jag att fortsätta att hålla kontakten med dem.

Och så publicerade DN min runa över Marina Popovitj, flygaräss och ufointresserad, som jag och Stefan Roslund träffade i Moskva 1993.

Dessutom kom New York Times med en ufonyhet som jag snabbt skrev en blogg för DN.se om.

Och så hade vi kontakt med Markus en kvart innan han gick ombord på planet från Miami till Arlanda i kväll. I morgon plockar jag upp honom!

Vid grötfaten.

Anneli gör godis…

…som ser ut som korvar!

Här griljeras skinkan.

Loading