Markus hemma, intervjuad av TT och P1 och bokbesök


En hyfsat händelserik dag som började strax före 07 i morse då jag och Anneli gick upp, Anneli för att ta sig till jobbet medan jag skrapade bilen och körde till Arlanda dit Markus kom 07.30-tiden. Och redan några minuter efter 08 så kom han med sina väskor och fick en stor kram av mig! Så roligt att få hem grabben under några veckor över jul och nyår.

Efter att ha släppt av honom hemma så körde jag vidare till Karin och Svante i Jakobsberg för att titta på en samling science fiction-böcker som de ville skänka till mig och AFU eftersom de ska flytta och inte längre får plats med alla de över 1.000 böckerna.

Det är en fin samling som Svante samlat på sig, en del har dessutom gått i arv från hans pappa. Och eftersom många science fiction-böcker kom ut som pocket i sina förstautgåvor så är mycket av det som står i hyllorna pocket.

Vi pratade någon timma och kom sedan överens om att jag skulle komma tillbaka senare och hämta samlingen.

Hemma igen såg jag hur Kenth och Johan på Rapportcentralen börjar jobba med en uforapport från Angered/Surte i går klockan 12.30. På bilden nedan kan ni se föremålet fångat av Mattias Peterson, en av en rad personer som kontaktat UFO-Sverige efter att ha sett ett lådliknande föremål med en liten knopp nedtill sväva över Surteområdet under söndagen. Ni kan se Mattias bild här nedan.

Jag erbjöd mig att hjälpa till och ringde först några industrier som ligger rakt under den plats där föremålet syns på Mattias Pettersons bild men fick inget namn. Efter en diskussion med Kenth och Johan bestämde jag mig för att kolla med Göteborgs-Posten om inte de kunde hjälpa oss och publicera bilden eftersom flera borde ha befunnit sig så nära föremålet att de faktiskt också sett vad det var för något.

Och där hade jag tur. Den journalist som svarade hade själv sett föremålet och misstänkte, precis som jag, att det var en ballong. Men journalisten hade också tyckt sig känna igen ballongen som en som Chalmers ibland brukar flyga. En ballong som visar en gaffeltruck från företaget Jungheinrich.

Så jag ringde Jungheinrich och pratade med företagets presskontakt Malin Millnert. Och hon kunde bekräfta att ballongen varit upp någon gång under helgen. Millnert var vänlig nog att plocka fram ett nummer till en kontakt på Chalmers Ballong Corps som jag slog en signal och han kunde direkt bekräfta att de hade flugit den aktuella ballongen just då och just där. Så var den gåta löst.

Under eftermiddagen ringde också en journalist från P4 Radio Blekinge och undrade om jag vill titta på en film som de fått in. När jag gjort det visade det sig att jag omedelbart kände igen den eftersom jag och Kenth på RPC hade utrett fallet för någon vecka sedan.

När jag berättade detta för radioreportern ville han göra ett inslag med mig och filmaren i morgon bitti 08.15. Så det blir det.

Blev också intervjuad av Carl Cato på TT som ville prata Pentagonavslöjandena. Det blev en bra intervju som publicerades av en rad medier. Här kan ni läsa SVT:s publicering.

Strax därpå ringde en researcher på P1-programmet ”Nordegren & Epstein” och undrade om jag kunde vara med och prata om det amerikanska avslöjandet lite senare i eftermiddag. Och det kunde jag ju. Så klockan 1§4.30 anlände jag till Radiohuset i taxi och anmälde mig i receptionen. Efter att ha blivit fotograferad var det bara att slå sig ned i samma väntsoffor som jag suttit i så ofta förr innan jag gått in i P4 Extras studio som ligger precis mitt emot.

15.15 var det min tur att gå in i studion och där höll Thomas Nordegren och Louise Epstein på och pratade för fullt och eftersom det inte var någon musik eller annat avbrott så fick vi hälsa på varandra genom en vinkning. Intervjun blev cirka åtta minuter, bra frågor och inga konstigheter. Precis som det alltid är numera.

Många har tagit den här nyheten seriöst men en som inte gjort det är Steven Greer som i ett stort mejlutskick skriver att New York Times artikel bygger på vad han konspiratoriskt kallar en ”false flag operation”, alltså en bluff planterad av myndigheterna för att föra frågan bort från hans vänliga Siriusbor till ett hot från andra varelser. Det är inte utan att man tar sig för pannan. Här anar Greer konkurrens.

När Anneli åkt iväg på en liten utflykt söder om stan satte jag igång och göra Brantevikssill. Vår julfavorit när det gäller sill! Det tar en stund men är inte särskilt svårt och ni kan se en bild av det hela längst ned i bloggen.

När Anneli kom tillbaka åt Markus gröt och jag några skinkmackor efter att jag pratat en stund med Anders på AFU. Kom i säng vid 01 efter att ha bokat en intervju för senare i veckan. Mycket att fixa efter den här dagen.

Markus på Arlanda i gryningen.

Och så hemma på riktigt!

Här sitter Thomas Nordegren och producenten Minna Grönfors (till vänster) och snart var det min tur att gå in.

På väg in i studion med Nöjesguidens Peyvand Ahmedi i bakgrunden – hon skulle prata jultröjor.

Svante framför några av bokhyllorna med science fiction.

Och ännu ett par hyllor.

Mattias Pettersons bild av föremålet i stark förstoring.

mde


Och här är svaret på ufogåtan.

Brantevikssillen färdiginlagd. Nu är det bara att vänta.

 536 total views,  2 views today