Sista dagen före ledigheten

När jag kom upp satt Anneli och löste Melodikrysset, vilket gick galant som så ofta, och jag tog en skinkmacka med den egna starka senapen. Sedan fick jag i uppgift att dammsuga så det satsade jag en timma på innan jag gick ut i garaget och fortsatte sortera böcker.

Dagens trevligaste samtal var från Keeper i Arvika, min gamle arbetskamrat från tiden på Mariestads-Tidningen. Keeper, eller Kjell Emanuelsson som han heter, har sedan dessa jobbat på Arvika Nyheter. Kul att höra ifrån honom!

Jag slog själv en signal till Bevan Berthelsen, en gång ordförande i UFO-Sverige, och önskade honom God Jul. Han blev glad att höra ifrån mig och kommer nu att fira julen ensam.

Vid lunchtid fick jag ett sms från Pontus som befinner sig i Gävle för att fira jul. Bilden föreställde julbocken i stan och den stod där utan att ha brunnit ännu!

Jag besvarade Pontus bild med en egen (se nedan) som visade vår lilla julbock som också den är fel och fin.

Under eftermiddagen kom Annelis mamma till Stockholm och Markus åkte till stationen för att hämta upp henne. Nu ska hon vara med oss några dagar över julen.

Himlafenomemässigt har det varit två saker att lägga märke till. För återigen har en raketuppskjutning från USA:s västkust, Vandenbergbasen, orsakat ufohysteri bland folk. Min kollega Anders Bolling skrev om detta innan jag kom till jobbet och ni kan läsa hans artikel här.

”Dramatisk uppskjutning väckte oro”

Fenomen nummer två fick jag veta genom Niklas på TT som undrade över vem som kunde förklara några fina moln som fotograferats över dalarna och Gästrikland i kväll. Lokalpressen hade inte fattat något utan gjorde stor mystik av det hela men jag och Niklas kunde på var sitt håll förklara att det röde sig om pärlemormoln, sällsynta men inte konstiga.

”Sällsynta pärlemormoln på flera håll”

Det blev en bra kväll med hyfsat mycket att skriva på jobbet. Jag och Björn hann gå till Spice Corner, eller Finindiern som vi kallar den, och äta gott. Jag tog en Chicken Tikka Masala med vitlöksnan i vanlig ordning.

Under kvällen drabbades DN och massor av andra företag och privatpersoner av ett tekniskt fel hos Tele2 vilket gjorde det omöjligt att ringa. Som tur var fanns det de som hade privata telefoner med sig.

Strax efter midnatt kom Niklas hit och när jag var klar med jobbet så tog vi en taxi hem.

Blev förresten citerad av en kamrat på Facebook i dag när jag berättade hur min julafton skulle komma att se ut: ”Jag har tre saker som jag ska göra i morgon. Jag ska äta, jag ska läsa Kalle Anka och jag ska göra ingenting. Det finns ingen luft i det schemat.”

Vår lilla julbock.

Loading