God Jul!


Dagen har som hos så många andra gått i julens tecken och det var härligt att ha hela familjen inklusive svärmor Raili här under några timmar. Det blev en julig lunch med dopp i grytan, köttbullar, prinskorv, Janssons, skinka och mycket annat innan Niklas var tvungen att ta taxi till jobbet (och bland annat skriva om att julbocken står kvar!). En liten julklapp från oss till honom.

Så härligt att se hur roligt Niklas och Markus tycker att det är att träffas så här. Det värmer ett föräldrahjärta.

Vi har hållit oss inne hela dagen, spelat Chicago, sett på ”Rain Man” (som Raili verkligen gillade), delat ut julklappar och i mitt fall suttit i läsfåtöljen och läst Kalle Anka en halvtimma. Helt enligt traditionen.

Håkan E ringde och önskade God Jul, vilket var trevligt, annars var det inte så många samtal under dagen. Ett från Annelis bror och ett från en person som sett ett ufo. Faktiskt ett av två fall som jag fick ta hand om denna julafton.

Kvinnan som ringde bodde i Fagersta och hade sett en lysande kula gå över himlen någon gång mellan 15 och 15.30 i går. Mannen som hörde av sig via UFO-Sveriges Facebook hade sett ett lysande objekt till vänster om månen vid 17-tiden i dag. Kvinnans uppgifter skrev jag ned medan jag fick mannen att skicka in sin rapport via webbplatsen efter att ha haft några messutbyten med honom.

Hann ut en sväng i garaget också för att fortsätta fixa med böckerna men där återstår ett antal besök de närmaste dagarna.

Vi såg på Kalle klockan 15, givetvis, och efter det blev det fortsättning på den julklappsutdelning som vi inledde när Niklas fortfarande var hemma.

Annars var höjdpunkten Annelis julbord som innehöll det allra mesta som Janssons, sillsallad, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, flera sillar inklusive vår egen Brantevikssill, paté, dopp i grytan, potatis, skinka med vår egna senap, ägghalvor och vår gravade lax.

Vi blev proppmätta av allt det goda. Till den goda maten drack vi var sin snaps och sedan Jacobsens fina julöl.

Efter den sittningen var det bara att ta det lugnt resten av kvällen. Och kolla in att också Finland fått sin beskärda del av pärlemormoln. Ni kan se dem här.

Rätt många skrev och önskade God Jul på Facebook också och vår lilla hälsning, som bestod av bilden ovan, hade samlat 257 gillare en mängder av kommentarer när klockan passerade midnatt.

En bra och trevlig julafton där jag fick en marsipangris av pojkarna. Något min pappa alltid fick av mig men som grabbarna har tagit över.

Snart dags för jullunch.

Koncentrerat jullunchätande.

Markus och Niklas i soffan.

Lite vila kan också komma väl till pass.

Raili i köket.

Tomten delar ut klappar.

Ännu en tomte dök upp.

Anneli får en kram av sin mamma framför julmiddagen.

Det gällde att välja rätt rätt.

282 total views, 1 views today