Julträff med Ernst


Har tillbringat några timmar med Ernst Linder, Ifologiska Sällskapets ordförande en gång i tiden. Vi satt och gick igenom hans böcker för att se vilka han vill spara och vilka han vill donera till AFU. Något vi har gjort i flera omgångar under det gångna året. Ernst, som fyller 90 till våren, är pigg i skallen men har lite svårt att gå. Men allt gick bra med lite stöd.

På vägen hem fick jag inte navigatorn att fungera. Inte för att jag inte hittar hem men jag vill kunna ringa Raili och säga när jag skulle vara tillbaka. Hon höll på att plocka fram lunch.

Jag fortsatte att kämpa med den också under eftermiddagen. Den visade inga sparade platser och ”Hem”-knappen var tom. Suck! Jag såg framför mig hur jag skulle bli tvungen att köpa en ny, inte kul och inte gratis. Men så upptäckte jag problemet! Av någon outgrundlig anledning hade karta över Afrika aktiverats och då blev det som det blev… Lätt och billigt att fixa i alla fall!

Framåt eftermiddagen kom Niklas och så kunde vi spela kort alla fem. Vi startade med en kortlek – och då lyckades jag få fyrtal i äss och en kung – men sedan gick vi över till dubbla lekar istället. Men det var Anneli som vann hela omgången och sedan var det Markus…

Eftersom Niklas var tvungen att åka och jobba efter lunchen på julafton så hann han heller inte få alla sina klappar. Den saken fixade vi nu med en mindre julklappsutdelning där en skjorta, några badlakan, en tomtefigur och ett presentkort på Elgiganten blev resultatet. Niklas verkade nöjd med det hela.

Vi har tagit det ganska lugnt i dag och kvällens ena höjdpunkt var julbordsrepris och några goda öl. Inte minst en Shepard’s Neame som Håkan E tipsat om och som nu för andra gången i jul blev sällskap på julbordet.

Eftersom filmer hör julen till såg vi på ”Kopps” och skrattade gott. Det gäller att hitta filmer där Raili också hänger med och har roligt.

Plockade fram mitt exemplar av Kalevala och bläddrade igenom det med Raili också. Uppväxt i Finland väcker sådant fina minnen. Vi fick henne också att bada bastu framåt sena kvällen och den var riktigt varm och skön. När jag och Niklas tog över blev det en bra avslutning på dagen. Vi varvar med kalla duschar en tre fyra gånger vilket är perfekt. Niklas blev så uppiggad att han passade på att städa duschen när han ändå var där.

Fick Wilhelm Agrells ”Sprickor i järnridån” från Adlibris i dag. Där ska det finnas ett kapitel där spökraketerna nämns, något Andreas Ohlsson tipsade mig om. Spökraketerna som aldrig tidigare nämndes har sedan några år blivit en del av den svenska militärhistorien och jag kan nog rätt säkert säga att detta beror på UFO-Sverige och hur vi har uppmärksammat detta intressant fenomen.

Innan kvällen var slut hade jag och Niklas hunnit sitta en stund och prata också. Ett bastubad grundar för sådant.

Sist: ett antal eftersläntrande julkort dök upp i lådan i dag. Nu har vi skickat cirka 130 och fått 89, ett antal andra har ringt och några mejlat. Tack alla som velat önska familjen God jul! I lådan låg också en försenad julklapp från Ole i Oslo med en del rymdfrimärken och ett fint svenskt, snyggt stämplat ”Karlstad”.

I dag var det min tur att få fyrtal – och en kung. Gissa vem som vann sista sticket också!

Samlade vid matbordet.

Markus kollar in vad Niklas gör.

Och så fick jag en julklapp från Ole!

358 total views, 1 views today