Småkusiner och badmintonslut


I dag fick vi besök av småkusinerna Linus och Kasper med föräldrar, Thomas och Kristina, från Paris. Och då blev det stor middag med god lax i ugn, Annelis specialitet. Men innan dagen kom så långt var det dags att avgöra årets badmintonserie. Det stod ju 16–16 inför sista möjligheten till spel på den här sidan nyåret.

Och kanske kunde det ha blivit något bättre spel. Inte minst från min sida. Tappade första set med 11–15 där jag inte hade någon större chans. Och det såg illa ut i andra också där Stefan mycket väl kunde ha knutit ihop säcken och vunnit i två raka. Men jag repade mot trots underläge och vann till sist med 17–15.

Så efter ett helt års kämpande så stod vi där och allt skulle avgöras i ett enda set. Som började mycket bra för min del och mindre bra för Stefans då jag tog ledningen med 6–1. Men som så ofta kom den andre i kapp och det blev 6–6. Och 12–12. Men sedan rasade det och Stefan kunde avgå som segrare med 15–12 och vann året med 17–16. En värdig vinnare. Men jag var också en värdig förlorare!

När jag kom hem lagade jag köttbullar med hemgjort potatismos och gräddsås till Raili, Markus, Niklas och mig. Smakade fint efter lite väl mycket julmat de senaste dagarna. men Anneli köpte en skinka till i dag så skinkmackor kommer att serveras någon vecka till!

Har också suttit och skrivit på mitt nya bokprojekt en stund på förmiddagen och dessutom tänkt ut en idé för hur boken ska byggas upp. Det känns bra. Nu gäller det bara att få saker gjorda också.

Det är ett stort jobb att skriva en bok men den här kommer att bygga på en del material som jag publicerat förut. Hälften, minst, måste i alla fall vara nytt. Skönt att vara lite igång i alla fall.

Passade också på att tömma padda och telefon på bilder från senaste veckan, se till att de hamnade på rätt plats i arkivet och därmed även se till så att 2018 snart kan göra sitt inträde.

Men mesta delen av dagen har tillbringats med Kasper, Linus, Kristina och Thomas plus Markus, Niklas och Raili förstås. Anneli fixade lax och den serverades med risotto och smarrig sås plus grönsaker och ett gott vin. Småpojkarna togs väl om hand av våra pojkar som spelade innebandy med dem i källaren och dataspel i storarummet. Och när de väl skulle lägga sig läste Niklas en Pettson- och Findussaga för dem.

Det var roligt att träffa hela gänget. Stackars Thomas går med krycka efter en svår knäoperation men han har gott hopp om att det ska bli bra.

Jag och Niklas avslutade kvällen med att titta på ”En man som heter Ove”. Jag såg den visserligen i går men Niklas missade det mesta då så jag stödsåg halva filmen med honom i soffan.

En nöjd Stefan. Och snart är vi igång igen! Nytt år, nya matcher.

Markus, Linus, Kasper och Niklas. Linus såg lite allvarlig ut…

…så jag bad honom att smila upp sig.

Linus med en av våra julklappar inköpt på Kennedy Space Center.

Markus öppnar (och har tagit på en del av) ett paket från Thomas och Kristina.

Och så spelades det tevespel.

346 total views, 1 views today