Dags att jobba igen

Startade dagen med ett par skinkmackor och det är precis så julen (som väl egentligen är slut) ska se ut. Hårda, eller mjuka, mackor med skinka och stark egenfixad senap är den perfekta frukosten. Med ett glas mjölk. Kall.

Vi har besök av småkusinerna Kasper och Linus som har bott i källaren tillsammans med Niklas i natt. Så när jag åkte till jobbet åkte de till Naturhistoriska för att titta på lite spännande saker tillsammans med Markus, Raili och Anneli – full bil!

Själv har jag suttit en stund och skrivit på nya boken. Den har ingen riktigt fast form ännu men 7.000 tecken har det i alla fall blivit. Inte så mycket men en start. Återkommer om innehållet när den blivit lite fastare i konturerna. Lär nog ta några veckor.

Pratade en stund med Sven i Falköping också. Han hade som vanligt haft en ensam jul och mest sovit. Jag hoppas kunna hälsa på honom någon gång under januari månad då jag i vilket fall borde ta mig ner till Tidan med ett gäng böcker.

På väg till jobbet ringde Ebbe Schön och önskade god fortsättning och ett gott nytt år när det blir dags. Han hade precis avslutat manus till en ny bok som kommer ut i september. Ebbe är flitig! Vi bestämde att ses och prata lite i början på året. Roligt att han mådde bra.

På jobbet blev det fika och sedan var det bara att börja jobba. Tretton artiklar under kvällen, bland annat en om en sprängning av en polisbil i Malmö där jag av en slump lyckades ringa en kille som hade tagit bilder. Förutom bra bilder fick jag även en bra ögonvittnesskildring. Eftersom Mia blev sjuk och gick hem så fick jag dra ett lite extra lass i kväll.

Pep i alla fall iväg till La Barca för en pizza men lyckades beställa fel och tog en Calzone istället för en Calzone Special och missade därför räkorna…

Kom iväg hem en stund efter 01. Då väntade ännu ett julkort i brevlådan. Fixar lite hemma, tar ett glas vin, skriver några rader på bokmanuset (som tar det upp till 7.800 tecken) och siktar sedan på sängen.

322 total views, 1 views today