Badminton och SpaceX


I dag blev det badminton med Stefan och dessutom fick vi sällskap på en bana intill av Niklas och Markus som även de hade bestämt sig för att spela i dag. De har bra slag, grabbasen, mer än jag kan säga om mina.

Men, jag lyckades faktiskt vinna efter att ha förlorat första set med 16–18. Vände till 15–5 i andra och 15–12 i avgörande. Det behövde jag eftersom jag ligger under med 1–3 i matcher i år.

Sedan åkte vi hem och åt en kebabrulle (från Skälby pizzeria) var framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Pratade en stund med Anders på AFU om att komma ned nästa tisdag då vi får besök av en japanska ufolog. Och om en möjlighet till en ny lokal. Det är ju vad vi hela tiden jagar efter men det gäller att hitta en som vi har råd med.

Anders berättade också att Leif har fått okej att stanna hos oss ytterligare två år – det var ett glädjebesked från Arbetsförmedlingen. Leif är oumbärlig och en fantastisk tillgång för AFU.

För mig var dagens jobbhöjdpunkt att SpaceX lyckades med sin uppskjutning av den nya stora raketen Falcon Heavy med Elon Musks Tesla ombord. Fantastiskt spännande och så kul att allt gick bra! Uppskjutningen är trots Teslan långt ifrån en pr-kupp utan ett stort steg fram för amerikanska rymdfart som nu åter har en raket som kan lyfta tunga laster ut i bana runt solen, och alltså till andra planeter.

Astronauten Chris Hadfield, som jag träffat och intervjuat, sa i en intervju på CNN senare på kvällen att detta förändrar allt för amerikansk rymdfart. Nu kan man plötsligt sikta mot andra planeter.

Det blev en ganska lugn kväll i övrigt och jag hann med ett besök på La Barca med Åke också. Pizza för min del.

När jag väl kom hem så satte jag mig och betalade några räkningar och plockade in några fina frimärken med Mariestadsstämplar som jag hade fått av Gunnar i helgen. Markus var vaken men på väg att lägga sig. Passade också på att tvätta.

Tryckt på ett kretskort på Teslan ombord på SpaceX Falcon Heavy. Lite kul.

282 total views, 1 views today