Mellofokus, ufomejl och sena kort


Ägnade ett par timmar åt att läsa på inför lördagens Mello medan Markus dammsög huset. Men då hade vi båda laddat med lunch i form av stekt falukorv med stekta potatistärningar och ett par ägg var framför ”Simpson’s”.

Har också stuckit emellan med lite ufojobb i form av mejl nu på förmiddagen. Så har min dag startat.

I dag fick ett antal av våra vänner och bekanta vykort som jag och Anneli postade i Saigon i somras! Kusin Ragnhild fick sitt i går. Man undrar om någon glömt en säck stående i ett hörn på postkontoret i Saigon. Känns lite märkligt att vykorten kommer mer än ett halvår efter det att vi postade dem.

Själv fick jag ett brev från Lionel Beer i London i dag. Lionel har hjälpt AFU med att rädda böcker från Eileen Lloyd som jag och Carl-Anton intervjuade i oktober. Eileen var då svårt sjuk och räknade dagarna som var kvar. När hon gick bort i november gjorde jag upp med hennes advokat att Lionel skulle få komma till huset, där hennes sjuke man bodde kvar, för att uppfylla Eileens sista önskan – att AFU skulle få hennes ufoböcker och liknande.

Lionel gjorde tre besök i det kaotiska huset men jag bad honom att göra ännu ett försök innan allt ska tömmas. Och det gjorde han. I brevet beskriver Lionel hur han tittade in i en garderob och där upptäckte en bok sticka ut från en hylla som han tog tag i: ”Jag öppnade en garderob i sovrummet närmast ingången och sträckte mig efter en bok på en trasig hylla och träffades av en syndaflod av böcker. Jag hittade ännu fler ufoböcker liggande nästan helt öppet på golvet, och en eller två som jag tidigare missat”, skriver Lionel.

Han avslutar med: ”You need to bring a VAN!”

Nu hoppas jag att kunna åka över och köra böckerna från Lionel till Bob Rickards hus där de får vänta på nästa möjlighet att transportera dem till AFU.

Började jobbdagen med ett långt utvärderingsmöte med DN.se. En timmas bra möjlighet att ge feedback och komma med synpunkter på det vi gör.

På kvällen förde jag en fortsatt diskussion med en Marcus Nilsson som inte tror att vi har varit på månen. Det är han tyvärr inte ensam om, det finns fler som av ren okunskap och lättja (de tar inte reda på fakta) lever i den villfarelsen. Nu visade det sig att han dessutom tror att jorden är platt! ”Jag anser inte vi bor på en glob och både ljus och skuggor visar detta”, skriver Marcus.

Det kan verka löjligt att ägna tid åt att diskutera med personer som uppenbarligen har noll koll men då ska man tänka på att många läser tråden och tar intryck av det vi skriver. Så det är aldrig fel att argumentera mot tokigheter.

På kvällen gick jag, Björn och Anders Forsström till Rosa Drömmar för att äta och för att träffa Staffan Kihlström. Ni kan se oss på bilden ovan. Kul att träffa Staffan givetvis men också att hinna prata med Anders en stund. Och dessutom blev det ärtsoppa med pannkakor – lunchmat till lunchpris. Väldigt bra ärtsoppa!

Det blev en oerhört lugn kväll där jag också,men jag skrev en artikel om en stor rymdsten (som två Rc-lok) som passerar endast 70.000 kilometer från jorden i morgon fredag och en artikel med uppföljande nyheter kring Elon Musk och hans Tesla som är på väg ut i rymden. Mycket lästa båda två.

Som ufolog fick jag ta emot en fråga från Aftonbladet om en bild tagen i Malmö i går. Bilden föreställde ett ljusskimmer bland molnen som uppenbart visade sig vara solen som trängde igenom. Aftonbladet valde klokt att inte publicera den efter min inrådan.

Sista dagen på skiftet innebär fika. Erik fixade den och så satt vi och pratade framåt 23. En kort stund. Sedan jobbade jag över med en Trumpnyhet. Åkte hem 01.45 med Peter som är en av mina favoritchaufförer.

Tog några tunnbrödsmackor med kaviar och läste ikapp några DN. I säng 03.

Platta jorden-killen skrev också att Apollo 11 inte hade några påsar för avföring med sig. Men det hade man enligt packlistan. Här ser ni den för urin men det finns även en för lite större avsöndringar!

Susanne lämnar över till Pontus och oss andra från dagskiftet till nattskiftet.

260 total views, 1 views today