Tidig morgon med Kalla


Av någon anledning vaknade jag fem minuter i sju i morse så det var lika bra att gå upp och slå på teven. Hann precis se Charlotte Kalla sticka iväg i kamp med ett gäng norskor. Det blev spännande i början men efter det första varvet var det silvret som gällde, det var tydligt. I mål kunde Kalla bara titta på klockan och konstatera att tiden var ute gentemot Haga. Men duktigt kört ändå av Kalla som nu har två medaljer.

Blev kvar i soffan med frukostmackor och Tre Kronors premiärmatch mot Norge. Men satte mig också vid datorn och skrev ett mejl till en kvinna som hört av sig till UFO-Sverige och sagt att hon är villig att hjälpa oss med att göra illustrationer till tidningen. Skickade iväg ett fall som ska var med i Rapportcentralen Noterar-sektionen till nästa nummer.

Badminton blev det också före jobbet. Servade uselt och fick underläge med 0–2 med trista 10–15 och 3–15 i baken. Vann sista och betydelselösa setet med 15–5 efter att ha fått ordning på serven samtidigt som Stefan givetvis spelade lite mindre taggat.

På vägen till badmintonhallen lyssnade jag på hur Hanna Öberg tog ett överraskande OS-guld i skidskytte och hemma, med Markus i soffan och med var sin kebabrulle till lunch, följde vi de svenska herrarnas fina tävling där Sebastian Samuelsson kom fyra – kanonbra det också!

På vägen till jobbet läste jag CNN:s rapportering om skolskjutningen eftersom jag visste att den skulle bli en stor del av min arbetsdag också i dag. Och det blev den. Jag hann skriva fyra artiklar som alla hade bäring på den händelsen innan jag hade jobbat halva kvällen ens. Det skulle bli fler.

Matpaus på La Barca. En enkel pizza i form av en Calzone Special. Och så samlade jag in 200 kronor till AFU i dag genom att sälja franska Asterix till en arbetskamrat.

Gick en sväng till systemstöd för att hjälp med min Scribble, alltså det chattverktyg som vi använder under Mellot och andra direktuppdateringar. Men det var ingen där som hade riktigt koll på just detta verktyg utan jag får ta kontakt med Scribble själv.

Under dagen har jag också pratat med Kaj i UFO-Sverige och några andra medlemmar om en del mindre saker men framför allt har jag försökt att rädda en tidskriftssamling som jag blev varse tack vare flera Facebookvänner. Det rör sig om tidskrifter som en brittisk ufoförfattare ska göra sig av med men de måste hämtas väster om Manchester innan februari månads utgång.

Nu har jag fått flera personer, bland andra Jenny Randles, att försöka hitta någon som kan ta hand om dem tills jag och Markus dyker upp i slutet av mars. Oklart om det har lyckats ännu.

Precis när jag skulle gå ned till taxin tappade jag bort en massa text till en artikel jag höll på med och fick börja om men 01.10 åkte jag mot Järfälla. Hemma var både Anneli och Markus vakna (Anneli skulle bara hämta vatten) och tittade på curlingen. Vilket jag hängde på en stund. Men 02.30 blev det sängen också för mig.

205 total views, 1 views today