Låtlyssnande och lite OS

Sov ut till efter 10 efter några korta nätter och sedan tittade jag på OS en sund. Frida Hansdotter gick ju och tog ett välförtjänt men lite överraskande guld i slalom. Lagade mat åt mig och Markus, tvättade och diskade innan det var bussläge.

Eftersom det är fredag så har de första enminutsvarianterna av Mellolåtarna kommit ut så jag har lyssnat och funderat. Faktiskt det bästa startfältet hittills. Men det finns också ett par låtar som nog inte har en chans. Återkommer kring detta i morgon men så här långt gillar jag Dotter och Martin Almgren bäst. Med reservation att jag alltså bara hört en del av låtarna.

När jag kom till jobbet fick jag uppdrag att kolla vidare på en TT-notis som just hade kommit om att polisen gripits 53 misstänkta personer inom de kriminella nätverken. Jag ringde och sökte polischefen i region Mitt, Carin Götblad, som var upptagen i möte, och blev hänvisad till en kommunikationsansvarig – som jag ringde.

Han lovade att hjälpa mig och att återkomma så snart han hade besked. När han så gjorde det (och berättade att jag skulle få en intervju med Götblad om trettio minuter) så berättade han också att sekunden efter det att vi lagt på hade en annan journalist med samma efternamn som jag ringt. Eftersom två Svahn ringde nästan direkt efter varandra blev han lite tyst varvid den nye Svahnen undrade om han ringde och störde.

Det var naturligtvis Niklas som ringde för att få en intervju med Götblad för TT. Något som både kommunikationschefen och Götblad sedan skrattade hjärtligt åt. Vi fick i alla fall båda ihop två långa artiklar som i mitt fall blev mycket läst under kvällen.

Det blev en intensiv kväll med mycket kring skolskjutningen i form av uppföljningar. Så mycket att Björn fick gå och äta före mig och jag fick sitta ensam på Lilla Asien med min biff med lök minus purjo.

Fick en förfrågan via Messenger om att tala på en ufokonferens i England i maj. Tyvärr ett datum som inte funkar eftersom jag ska till Portugal och jobba med Eurovision då. Skrev tillbaka och bad arrangören att höra av sig igen om det blir aktuellt.

Precis innan jag skulle gå hem inträffade en jordbävning i Mexiko så jag stannade över tjugo minuter och skrev men släppte den när jag förstod att den inte skadat några människor trots styrkan 7,2.

Kom hem och tog ned tvätten, läste lite post och skrev svar på Facebook. Och såg på curling med Markus. I säng vid 03 eftersom curling kan vara så spännande.

166 total views, 1 views today