Anneli tar flyget och jag Mellochattar


Sedan Anneli väckt mig gick jag upp och tittade på när de svenska damerna tog silver i stafetten. Kalla åkte som en gud och Anna Haag som en tungdykare. Men det blev i alla fall spännande trots att norskorna sin vana trogen spöade oss.

På tal om Norge så gjorde jag en intervju med den svenska mezzosopranen som ramlade ned för en trappa under pågående föreställning i Norge i veckan och som sedan ställde sig upp och fortsatte sjunga. Snyggt! Jag fick tag på henne via Messenger och hon och filmaren gav tillstånd så att DN kunde publicera filmen. Ni kan se den här.

Till lunch dök Åsa, Claes och Clara upp för att äta med oss men framför allt för att hämta upp Anneli och ta med henne till Grenoble eller rättare sagt La Clusaz där de ska åka skidor en vecka. Ni kan se dem på bilden här ovan. Jag vinkade av dem när Markus, som också är med på bilden, körde dem till Arlanda vid 13-snåret.

Fick också napp och lyckades rädda den brittiska tidskriftssamlingen som Peter Hough ska göra sig av med inför en flytt. En ufolog nordväst om Manchester ställer upp och hämtar allt och tar hand om tidningarna tills vi kommer i mars.

Annars har jag mest förberett mig inför Mellot och lyssnat på låtarna. Ni kan följa mig och Hannas chatt här.

Mitt tips:
Direkt: Dotter och Martin Almgren.
Andra chansen: Jessica Andersson och Mendez.
Ut så det smäller om det: Barbi Escobar, Kalle Moraeus & Orsa spelmän och Moncho.

När jag faktiskt hade hört hela låtarna (och inte bara delar av dem) ändrade jag till att Jessica Andersson och Martin Almgren skulle gå vidare. Och så blev det också.

Chatten blev ett ösregn (rekord för årets Mello) och det var kul som vanligt. Våra läsare älskar oss och talar också om det. Det gör att man gärna fortsätter med detta trots allt slit och tid det tar.

När allt var klart ringde jag Erik på redaktionen, som skött byte av bilder och uppdateringar på sajten, Simon, som var chef i kväll, och Hanna i Malmö som var besviken för att Dotter inte gick vidare. Och det var jag också. Men låten höll inte, det blev för mycket Loreen från förra året. Mer en installation än en Mellolåt. Väldigt mycket i årets Mello låter som kopior av annat.

Sedan åt jag upp det som var kvar av pizzan som Markus hade köpt på Skälby Pizzeria och som vi åt mesta delen av före chatten, tog en kall ale från England och en påse ostbågar och slog på Morden i Midsomer för att rensa skallen.

Softade i soffan helt enkelt.

Strax före midnatt fick jag ett meddelande från Anneli som berättade att de hade kommit fram till sin lägenhet och nu var på väg att lägga sig.

Här sitter jag och laddar för Mellot.

Loading