Sök, skriv och fix


Måndag och första av fyra lediga dagar. Så jag sov ut till 10, vilket var alldeles utmärkt eftersom det blev sent i natt. Men agendan för dagen var tydlig: jag skulle söka ett stipendium, skriva en artikel och se till så att det blev lite ordning och reda på skrivbordet.

Det blev lite till, faktiskt.

Stipendieansökan var till Författarfonden där jag sökt tidigare men inte fått. Nu skickade jag in två olika ansökningar via deras webbtjänst så jag får väl se hur det går. Bra att få det gjort i alla fall.

Sedan tog jag tag i skrivandet av en artikel som jag lovat Historiska brott & mysterier. Temat är Henry Kjellson (1891–1962), en mycket intressant person som jag önskar att jag hunnit träffa innan han gick ur tiden. Ni kan se tre av hans böcker här ovan. Till dem kommer ”Sju nätter på Cheopspyramidens topp” som gavs ut postumt långt efter hans död.

Nu var Henry Kjellson aldrig uppe på toppen, något som hans son Lennart berättade för mig en gång i tiden. Men han var i Egypten och sökte belägg för sin tes att de gamla egyptierna hade tillgång till teknik som vi inte trott dem om. Det finns mycket att berätta om denne Kjellson som också satt med i den på sin tid hemliga spökraketkommittén 1946. Men det får ni läsa i tidningen!

Men, det är ju sällan jag får jobba helt i fred. Framåt eftermiddagen fick jag ett tips och ringde upp generalmajor Anders Brännström som jag skrivit en hel del om. Brännström petades ju från sin tjänst av ÖB för en tid sedan. Något som har väckt uppmärksamhet. Tipset var att försvaret nu fått en oberoende utvärdering av hur Brännström har behandlats och att den kommit fram till att ÖB skött det helt okej.

Jag fick tag på rapporten och intervjuade Brännström, skrev en artikel och skickade den till jobbet.

Ägnade också en stund åt mitt bokprojekt. Men det kommer jag att fokusera mer på lite längre fram.

Sedan var det dags att laga mat till mig och Markus, Markus som varit på klubben hela eftermiddagen för att få nya grepp på sina klubbor. Vi åt framför ”Simpson’s” innan han åkte iväg igen, den här gången för att träna. Och jag kunde skriva klart artikeln om Kjellson!

Har också lyckats få ordning på skrivbordet vilket underlättar när jag ska börja skriva lite annat i morgon. Tog även en paus och fixade med de frimärken som jag fick av Carl-Anton senast. Alltid ett trevligt avbrott.

När Markus kom hem så hade jag hunnit klart med dagens pensum och framåt midnatt satte vi oss och tittade på ”The Queen” med Helen Mirren på Netflix. En film om veckorna kring prinsessan Dianas död där den nyblivne premiärministern Tony Blair stod i fokus tillsammans med drottningen. Bra var den.

249 total views, 1 views today