Besök hos Ernst och jobb hemma


Den 2 mars fyller Ernst Linder 90 år men han är fortfarande pigg och trevlig att prata bort en stund med, även om minnet givetvis inte är lika skarpt som förr. Jag försöker att hälsa på den gamla ufologen då och då på det äldreboende han numera bor på.

Vi satte oss i teverummet och pratade om gamla tider som Henry Kjellson, det forntida Egypten och annat som engagerar Ernst.

Hemma såg jag färdigt på den eländiga hockeymatchen mellan Tre Kronor och Tyskland där Sverige åkte på stryk i förlängningen. Radioreportrarna var inte nådiga (lyssnade på vägen hem i samband med ett stopp på McD) och tevegänget tungt besvikna. Och att få stryk mot Tyskland är ju ett bottennapp.

Under eftermiddagen nåddes jag av beskedet att Jörgen Bengtsson (1967–2018) gått bort. Han avled i cancer efter många års kamp mot sjukdomen. Jörgen var en av stöttepelarna i UFO-Trestad och en del av UFO-Sverige under en rad år. Han var smart, noggrann och kritisk och ville alltid ha en förklaring. Jörgen blev bara 50 år – skulle fyllt 51 senare i höst – och jag kommer att sakna hans mörka ironi och sätt att ta livets motgångar.

Vi är många som kommer att sakna Jörgen.

Jag har också försökt att göra färdigt mitt föredrag som jag ska hålla i morgon men blev avbruten av ett tips som jag var tvungen att ta tag i. Intervjuade två personer inom Försvarsmakten. Så där försvann mer än två timmar till DN-jobb istället för ufodito.

Har också varit i kontakt med arrangörerna av en ufokonferens i Montreal om att skicka ett videoinspelat föredrag till dem. I så fall en engelsk variant av det jag gjorde för en brasiliansk konferens i höstas. Nu har jag skickat över det föredrag så att de kan säga om det skulle fungera även för dem.

När Markus var färdig med kvällens golfträning i Komethallen föreslog han att vi skulle laga spaghetti carbonara och åkte till Åkermyntan för att köpa saknade ingredienser. Sedan hjälptes vi åt att fixa maten och åt den framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Slog en signal till Victoria och diskuterade UFO-Sveriges senaste styrelsemöte där hon har skrivit protokollet (bra som vanligt) och jag är en av två justeringsmän. Nu ska det till Anders Berglund som jag också hann prata med tidigare i dag men i en annan fråga.

Lyckades faktiskt bli klar med mitt föredrag inför i morgon också. Trots att jag blev avbruten ett antal gånger av DN-artikeln. En stund efter midnatt planerade jag att plocka jag fram en liten whisky och en Kalle Anka. Kändes som en bra kombination. Men det blev en ”Simpson’s” och en Guinness (som vi delade) och en halväten ostbågspåse i soffan med Markus istället. Bra det också.

Jörgen Bengtsson, i ljus jacka, tillsammans med Tony Ekberg till höger om sig, pratar med Håkan Blomqvist och Håkan Ekstrand från UFO-Sverige i samband med Riksstämman i Halmstad den 4 maj 2013.

Och här med Tony Ekberg under stämman i Trollhättan den 1 maj 2015.

Anneli med ressällskap, Åsa, Clara och Claes. Mont Blanc går att se i bakgrunden.

409 total views, 2 views today