Mellochatt och Anneli hem


Så var det bara att ladda för kvällens Mellochatt på DN.se som startade 19.40. Hanna hade ju (motvilligt) tippat Rolandz till final och banne mig om inte jag också började tro det när jag lyssnat igenom alla låtarna nu på eftermiddagen. Eller snarare frukta. Så när jag kände mig klar med förberedelserna skrev jag en nödrimsnågonting som handlade om Roland Järverup och den Anette han skulle sjunga om:

En Rolle från Skövde och hans Anette
Puttrade fram i sin Saab Sonett
De skulle till Olstorp och dansa
Men tänkte – vi kan ju chansa?
Det här kan ju bli riktigt lätt!

De svängde mot norr och längs kusten
Mot Ö-vik ökade lusten
Att sjunga en låt
Som får mången i gråt
Och ur andra tydligt tar musten

Ja, chansen borde va minimal
Att just denna, sig tar till final
Då andra sjunger om kärlek och samtid
Och drömmar om smek och ljusare framtid
Men receptet är klart – var banal!

Mitt tips var att Rolandz och Mariette skulle gå till final direkt och så blev det. Det är inte utan att jag börjar kunna det här.

Chatten var kul som vanligt och inläggen väldigt många trots att det var något färre som var inne jämfört med förra lördagen. Flera i chatten föreslog att jag och Hanna borde ta över Melodifestivalen som programledare. Nå, den saken ska vi bespara mänskligheten.

När jag och Hanna var klara var klockan 21.45 och jag plockade fram en fulöl (Mariestads) och en påse ostbågar och slog på ”Morden i Midsomer” – min belöning efter ett hårt men kul pass.

Då hörde Jörgen Bengtssons faster Ingela av sig via Messenger och undrade om jag kände till att Jörgen gått bort. Hon hade sett mitt namn på Facebook och jag var väldigt glad att hon hörde av sig.

Efter några mess mellan oss så bad jag henne ringa istället och sedan hade vi ett långt samtal om Jörgen. Ingela blev väldigt glad att AFU skulle ta hand om hans böcker och papper och jag skickade henne en länk till vår sajt så att hon skulle få se var allting hamnar.

23.30 tog Markus bilen och åkte ut till Arlanda för att hämta Anneli, Claes, Åsa och Clara som kom hem från sin franska skidresa. Jag fixade fika med kokta ägg och mackor och sedan tittade jag och Markus klart på Midsomer innan vi slog över till damernas curlingfinal. Som Markus fick bevaka själv när klockan blev framåt 02 och vi andra tyckte det var dags att knyta oss.

Bara att hoppas att vi får vakna till ett svenskt OS-guld i morgon bitti.

213 total views, 1 views today