Spännande fynd och många samtal


Jag startade dagen med ett samtal till en kvinna i Södertälje som är dotter till en en dam som jag intervjuade 2001 i jakten på information kring en uppgift i Henry Kjellsons böcker om hur munkar i Tibet skulle ha lyckats få stenar att sväva med hjälp av toner från ett blåsinstrument. Alla som läst Kjellson vet jag jag anspelar på.

I dag är damen borta och jag hoppas nu kunna rädda de papper och böcker som har med detta att göra. Och som tur var, bekräftade dottern, så finns alla papper kvar. Dessutom ska det finnas en film som visar händelsen. Något jag tvekar om. Men, jag kommer att leta även efter den givetvis.

Vid lunchtid ringde Anders Berglund och berättade att han fått ett intressant telefonsamtal från en militär på K1 i Stockholm. Militären hade i sin hand en bunt papper skrivna på ryska med ufoanknytning. Mannen hade berättat att papperen lämnats in av en rysk medborgare i vakten till K1 den 3 juli 2005. Dessa hade sedan hamnat i ett säkerhetsskåp där de nyligen hittats vid en genomgång.

När jag ringde upp mannen berättade han att hans chef hade bett honom slänga papperen eftersom han bedömde som som värdelösa men, sa mannen lite på kul, ”man vill ju inte vara med om att kasta bort lösningen på antigravitationens hemlighet”.

Nu tror nog ingen av oss förväntar oss att det ska finnas några stora hemligheter i dessa papper men historien är ju kul och de kommer nu att få en plats på AFU. Mannen kommer förbi med dem i morgon.

Har också passat på att prata med Anders Liljegren och Bevan Berthelsen bland många andra i dag. Anders träffar jag på torsdag då AFU håller årsmöte och Bevan ringer jag regelbundet för att hålla kontakten.

Missade bussen vilket gjorde att jag fick stå i den 11-gradiga kylan men dubbelt så kalla vinden och vänta. Och när jag sedan kom till Vällingby hade tunnelbanetåget fel på värmen och körde kalluft i alla vagnar. Föraren hade det inte bättre – hon var utrustad med en ordentlig pälsmössa och tjock jacka när jag pratade med henne om felet.

Framme vid Thorlidsplan hade jag bestämt träff med en man som samlar på hästböcker. Jag har sålt sådana till honom tidigare och nu var det dags igen. Han fick en kasse fina böcker från tidigt 1900-tal och sent 1800-tal och jag fick pengar till AFU.

Eftersom det är sista dagen på passet blev det fika. Och som ni kan se på bilden ovan, med Erik hållande en Kalles kaviartub och Björn sittande till vänster och Simon till höger, så blev det lyxfika. Björn hade fixat kokta ägg och Hönökaka med Kalles och jag tog med majonnäs. Riktigt bra.

Hann också med en tur till Rosa Drömmar med Björn för att äta en spaghetti carbonara lite tidigare på kvällen. När jag och Björn satt där så ringde Kenth på Rapportcentralen och berättade om en pågående observation i Bjärred. Jag ringde upp Mikael Karlsson som är vår fältundersökare i Lund och han gick ut för att titta om han kunde se något. Men allt han såg var stjärnan Sirius.

Rätt mycket Trump att skriva om under kvällen och rätt många intressanta nyheter om denne man också. Men nu ska det bli skönt att gå av passet och vara ledig några dagar.

När jag åkte hem var det med en taxikille jag sällan åker med men han berättade att han kört vår son Niklas från TT ett par gånger. Bra minne på de här chaufförerna! Väl hemma var det minus 14 och skönt att kliva in genom dörren.

I köket väntade ett brev från Jonny Nordlund i Råneå som tecknar 91:an men även en serie i Rapport-Nytt. Han hade blivit vittne till raketsteget som passerade över Sverige den 22 februari och skickade en fantastiskt fin teckning av det. Jonny visste inte vad det var han hade sett så nu får jag skriva till honom och berätta det. Ni kan se hans teckning här nedan.

482 total views, 1 views today