Billigt porto och klippning


När jag kom hem vid 01.30 i natt låg det ett brunt kuvert med en kassett och ett brev och väntade på mig. Det var från Tom Joneström som på 1990-talet tog en omtalad film av ett par föremål på himlen. Det roliga var att kuvertet var frankerat med ett frimärke med siffran 45 och sannolikt hade Postnord trott att det stod för 45 kronor. Vilket hade krävts för ett paket av den här storleken.

I själva verket är frimärket från 1974 och har en valör på 45 öre. Så det blev en billig transport. Att veta lite om filateli hade varit till god hjälp för Postnords personal i det här fallet.

I dag har jag varit till frisören i Jakobsberg och sedan till Motordepån för att boka servicetid så att bilen är fixad och klar inför Englandsresan om två veckor. Stannade också till på second handbokhandeln i Jakobsberg och hittade några skivor med Merit Hemmingson från 1970-talet för fem kronor styck. Bra köp.

Har också jobbat lite mer med Mellot då jag satt och väntade på min tur hos frisören.

Under dagen har jag varit aktiv i en Facebookdiskussion mellan ett antal ufologer i Storbritannien och några på andra ställen. Diskussionen handlade om vad man ska göra med sina arkiv den dag som man inte är med längre. Jag gick in och berättade om AFU och fick några riktigt bra kontakter men måste säga att jag häpnar över hur många som inte har en aning om att vi finns.

AFU må ha stora ambitioner och jobba internationellt men det finns massor av människor inom ufobranschen som inte ens vet att vi finns. En av dem som var med i diskussionen har jag nu bokat ett möte med till hösten då jag räknar med att göra ännu en resa till Storbritannien.

Senare på kvällen fick jag också ett mejl från min gode vän Dave Clarke som hade läst min text om Peter Rogerson i går. Dave föreslog att AFU och the Centre for Contemporary Legend i Sheffield skulle inleda ett samarbete där vi hjälper dem med en del överskottsböcker som AFU har och att skanna UFOIN-arkivet som finns där.

Fick också en bild via Messenger från en italiensk pilot som denne hade tagit över Östersjön i februari 2005 då han var på väg från Rom till S:t Petersburg. Ni kan se den här nedan.

Skrev om nya Nasabilder från Jupiter och som visar Jupiters inre. Riktigt häftiga! Jupiter har stormar som blåser ned till 3.000 kilometer under ytan.

Annars var det inga stora nyheter, gick på LIlla Asien själv och fortsatte sedan att skriva fram till 01 då jag åkte hem. Väl hemma hade vårt kära webbhotell, som tydligen hade någon service tidigare under kvällen då allt bara låg nere, åter fått upp våra sajter så jag kunde hjälpa en ufolog i Wales med en fråga han hade undrat över.

Sängdags framåt 02.20 som det ser ut.

Den italienske pilotens bild.

 672 total views,  1 views today