Bokbesök i Vallentuna och bildjobb


I dag på förmiddagen tog jag bilen till Vallentuna för att träffa Håkan Svensson i det som en gång var Uppsala UFO-förening. Håkan hade sparat en del böcker från den tiden som han nu ville skänka till AFU. Att jag över huvud taget kom i kontakt med Håkan kan jag tacka Tommy Helmer för som hörde av sig och berättade om honom och sedan Carl-Anton Mattsson som hjälpte mig att hitta honom.

Håkan hade en låda med ufoböcker i fint skick som han överlämnade till mig under mitt korta besök. För sedan var jag tvungen att återvända hem för att leta bilder och skriva bildtexter till nya boken. Sådant måste också göras. Man är inte klar förrän man är klar.

Efter en blandad restlunch fortsatte jag med bilderna men hann bara fram till kapitel 10 innan det var dags att ge sig av. För nu väntar jobb måndag till torsdag. Under tiden jobbade min redaktör Andreas på och under kvällen fick jag tillbaka mitt manus med hans funderingar och påpekanden. Mycket bra! Ska ta tag i dem i morgon.

Jobbveckan startade med att jag intervjuade Birgit Friggebo och Maria Leissner sedan beskedet om att Ola Ullsten dött kom. Många av de unga på redaktionen hade inte en susning om vem Ullsten var eller Bengt Westerberg, Per Ahlmark eller någon av dem jag pratade med för den delen.

Nästa händelse, som följde mig genom kvällen, var en större brand som uppstått längs en minst 30 kilometer lång järnvägssträcka i Bergslagen och Värmland sedan ett godståg fått bromsproblem och antänt det mycket torra gräset ängs banvallen.

Där låg DN i framkant hela kvällen, inte minst genom att vi hade en man på plats.

Men bästa nyheten i dag var att jag blev uppringd av Niklas som är kontorschef på Nordea efter att jag krävt att få prata med en högre chef i samband med mitt senaste samtal med Nordea om vårt bostadslån. Vi är ju på väg att flytta ett av lånen från Swedbank till Nordea och där blev vi lovade att få 1,52 i ränta på tre år vid ett samtal den 12 mars.

Ja, jag har ju tjatat om detta i några bloggar. Kontentan var att ”budet” inte gällde längre och att vi skulle få nöja oss med 1,67. Det var det jag gick igång på och ville ta upp med chefen. Niklas hade i alla fall klara besked – vi skulle få det de hade sagt den 1 mars, alltså 1,52. Så var det med den saken.

Jag sa till honom att hans beslut gynnade banken och gjorde mig till en glad kund. I morgon ska någon av hans anställda höra av sig så att vi kan slutföra det hela.

Segt slut på en intensiv kväll där det bara blev en enda Trumpartikel. Men också ett besök på Lilla Asien där jag satsade på Hoisinankan. Något som vår tidigare Kinakorre Torbjörn Petersson avslöjade att även han gjort i dag efter att ha gått på mina rekommendationer. Och även han var mycket nöjd!

Hemma satte jag mig en stund och gick igenom Andreas korrigeringar av min text men får ta resten i morgon när jag är piggare i skallen.

 482 total views,  1 views today