Henry Svenssons arkiv


I dag har jag ägnat i princip hela dagen åt att sortera Henry Svenssons efterlämnade papper i ett stort antal pärmar och jag hann ändå inte klart. Då ska ni veta att jag dessutom hade tjuvstartat och tio pärmar var redan organiserade. Men Henry, som jag jobbade tillsammans med under mina första år som ufointresserad hemma i Mariestad, hade massor av papper men var tyvär inte den som höll särskilt bra ordning på dem.

Kanske därav min dystra uppsyn här ovan.

Jag har haft Henrys papper liggande i källaren i rätt många år nu utan att hitta någon bra tid att fortsätta göra klart dem för arkivering på AFU. Eftersom jag fick ta med en del redan när Henry var i livet så gjorde jag i ordning de första pärmarna ganska snabbt men när jag sedan efter hans död fick gå igenom hela huset på Stockholmsvägen 81 så ökade antalet papper säkert 40 gånger.

Alla Henrys band, och det var många, har jag redan gjort klara och de är på AFU i dag. Tror också att de har digitaliserats.

Men någon ordning höll den gode Henry alltså inte på sina papper och nu tar det många, många timmar att få till dem så att andra i framtiden ska kunna hitta bland dem. Dessutom var han inte särskilt bra på att dokumentera sina undersökningar så trots att han har varit tidigt på plats när det gäller flera klassiska svenska fall så finns det nästan inte ett papper från dessa utredningar.

Ju längre dagen gick desto mera fotboll dök det upp i rutan och det passade bra med matchen Ryssland–Spanien där inte mycket hände. Jag kunde fokusera på pappersjobbet och titta upp när det hettade till. Straffsparkar blev det liksom i kvällens sena match då stackars Danmark förlorade mot Kroatien på just straffar.

Jag och Anneli tog oss också en sväng upp på vinden för att byta filter i ventilationen där. Vilket var behövligt. Det var nog långt mer än ett år sedan vi gjorde det senast.

Under dagen har jag också haft en pågående mejldiskussion med min vän och antagonist Håkan Danielsson om diverse ufofrågor där våra åsikter går starkt isär. Trots detta har vi tjafsat på i många år nu vilket väl är ett bevis på att man inte alltid behöver tycka likadant för att kunna vara vänner ändå.

I säng en stund efter midnatt.

Anneli med de gamla filtren på taket hemma.

 383 total views,  1 views today