Fortsatt bokjobb och hem till Anneli


Den här dagen blev en kamp mot klockan då jag insåg att det skulle bli svårt att hinna göra klart allt i Svens lägenhet innan jag var tvungen att köra upp till Stockholm igen. Så jag gick upp åtta och åt en snabb frukost efter dusch och sedan körde jag till Coop på vägen ut från mariestad. Där rusade jag in och köpte vatten, soppåsar och 30 kassar till.

Jag hade hoppats hinna gå igenom alla Svens böcker och packa de som skulle till Tidan i kassar och de som jag skulle ta med mig till Stockholm i andra kassar men snart nog insåg jag att jag aldrig skulle hinna transportera allt till Tidan och till Mariestad innan jag var tvungen att köra hem för att hinna gå på bio med Anneli och Ylva.

En vända till Böckerna shus blev det och där fick jag ett wienerbröd och en flaska saft medskickad i bilen eftersom jag aldrig hann äta lunch i dag. Skulle egentligen ha ätit kyckling hemma hos Raili i Mariestad men när jag väl kom dit med bilen knökad med böcker så fanns det inte längre någon tid över. Så med två bullar och en dricka tackade jag och körde vidare hem.

För det går inte fort att plocka ned böcker ur hyllor, damma av det värsta och sedan lägga i kassar, ta hissen (när jag hade sex kassar klara), åka ned fyra våningar, hålla emot med benet samtidigt som jag bär ut kassarna utanför dörren, öppna nästa dörr och skynda mig ut med kassarna så länge den står öppen (sex kassar är precis vad man hinner), ställa dem utanför den dörren och sedan börja bära till bilen och packa den.

Men det mesta hann jag med och nu finns det kanske 800 böcker kvar i lägenheten men betydligt fler i förrådet ett hus bort. Allt detta får jag fixa vid nästa Mariestadasbesök den 18–19 augusti.

Jag hade lite tidsnöd upp eftersom Anneli, Ylva och jag skulle gå på ”Mission Impossible – Fallout” i Kista 20.30. När jag lämnade Mariestad stod ankomstiden på ps:en på 19.16 vilket lät okej. Då skulle jag hinna packa ur bilen och duscha – men inte äta. Mat har jag i praktiken valt bort de två senaste dagarna.

Allt gick bra fram till Köping där det plötsligt slog helstopp. Jag förstod rätt snart att det återigen hade smällt där motorvägen tar slut och 2+1-vägen tar vid och vid krönet mot Stockholm går ihop till en fil. Där stod jag och hundratals andra i en kvart utan att något hände. men jag kunde se hur bilister fem bilar framför mig tog vara på en lucka i mitträcket där det gick att vända och köra tillbaka mot söder igen.

Efter en stund gick jag ur bilen (då hade en ambulans och en brandbil passerat) och pratade med förarna framför mig och sa till dem att det nog var en bra idé att följa de andras exempel. detta kunde ta minst en timma till. I själva verket tog det 90 minuter visade det sig senare.

Och jag fick med alla på noterna och så kunde även jag vända och ta en mindre parallellväg förbi olycksplatsen.

När vi kom fram till en avfart mellan Hallsta och Västerås hade polisens stängt av även trafiken från det hållet. Enligt DN skadades 16 personer i olyckan varav flera svårt.

Jag kom i alla fall hem vid 19.30-tiden och medan jag duschade och bytte om lastade Anneli ut böckerna och så körde vi i väg till Kista där jag investerade i dagens första varma mål mat på McD. McD hade infört ett nytt och automatiserad beställningssystem och vägrade ta upp beställningar vid kassan. Det var bara det att McDonald’s system var tusen gånger sämre än det Max har. Vilket jag sa till när jag fick min mat i kassan. Bad tjejen att framföra detta till någon ansvarig vilket hon inte verkade fatta.

Då ryckte en annan tjej in och lovade göra detta.

Filmen var i alla fall riktigt spännande och de 2,5 timmarna bara flög. Ingen djupsinning historia men trevlig och med god fart. Den gamle scientologen Cruise höll uppe ångan rakt igenom.

När vi kom hem var jag lite lätt trött i pallet efter en lång dag. Så´klockan 01 var det skönt att hoppa i säng.

Loading